Папа закликав світ пам'ятати про українців та Зеленський попередив про небезпеку. Підсумки доби

1322 0
Нині 26 грудня та 306 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Credo

Фото: Credo

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки лунав двічі. Перший раз о 09:24, відбій – о 11:14. Другий: о 14:29, відбій – о 16:20. В обидвох випадках була загроза запуску ракет зі стратегічної авіації з білорусі.

Ситуація на фронті: В останні кілька днів старого року ворог може вдатися до ракетних обстрілів, щоб зіпсувати українцям свята. «Залишилося кілька днів цього року. Маємо бути свідомі того, що наш ворог спробує зробити цей час для нас темним і складним»,сказав президент Володимир Зеленський. Він закликав українців, цими днями дослухатися до повітряних тривог. А також знайти і запамʼятати, де розташований найближчий Пункт Незламності.

росіяни запустили по Україні майже третину дронів, закуплених в Ірані. Загалом від літа росіяни придбали в Ірану 1700 безпілотників Shahed, 540 з них вже запустили по території України. За словами керівника ГУР Кирила Буданова, війська ворога запускають дрони під час ударів уздовж лінії фронту, по цивільній інфраструктурі: електростанціях, лініях електропередач і електропідстанціях. Собівартість виробництва дронів становить близько 7 тисяч доларів;

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Новоселівське, Стельмахівку, Площанку, Невське і Червонопопівку Луганської області та Веселе, Яковлівку, Соледар, Бахмутське, Підгороднє, Бахмут, Курдюмівку, Майорськ, Водяне, Красногорівку і Мар’їнку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних і артилерійських військ завдали 7 ударів по районах зосередження окупантів. Також уражено 9 пунктів управління та 2 інші важливі об’єкти рф.

У Старобільську Луганської області у шпиталь окупантів доставлено близько 50 важкопоранених військових ворога. У Горлівці, через нестачу донорської крові, всіх працівників медустанов змушують здавати кров.

Читайте також: У Генштабі показали, як українські захисники святкують Різдво. Фото. З початку повномасштабного вторгнення рф українське суспільство ініціювало перехід на новий календар. Україна розглядає це як черговий крок до віддалення від усього російського;

Та: Військовослужбовці зі Львівщини показали, як святкують Різдво на передовій. Капелани Гарнізонного храм свв. апп. Петра і Павла відвідали воїнів для спільної молитви;

Акцент дня: Отець Василь Рудейко пояснив, як планети впливають на дату святкування Різдва. З початку повномасштабного вторгнення рф українське суспільство ініціювало перехід на новий календар. Україна розглядає це як черговий крок до віддалення від усього російського. За словами отця Василя Рудейка в коментарі Tvoemisto.tv, саме григоріанський календар є астрономічно правильним та згідно з церковною традицією, Різдво має припадати на день зимового сонцестояння.

Цитата дня: «Коли встановлювали свято Різдва, сонцестояння відбувалося з 24 на 25 грудня. Ми не вважаємо, що планети, астрономія відіграють роль, але вони її відіграють. Коли ми відкриваємо Святе Письмо, на перших сторінках читаємо: Бог створив два великі світила. Для того, щоби керувати днем – сонце, а ніччю – місяць. Ми так прив’язалися до дат, що забуваємо про те, які основи має сам принцип встановлення цих свят. Люди спостерігали за тим, як функціонує природа, і до цього прив’язали свята».

Ключові події:

1. Папа Римський закликав пам'ятати про «українців, які переживають Різдво у темряві та холоді». «Нехай же наш погляд наповниться обличчями братів і сестер українців, які переживають це Різдво в темряві, холоді, далеко від своїх домівок через знищення, спричинені десятьма місяцями війни. Нехай же Господь учинить нас готовими до конкретних жестів солідарності, щоби допомагати тим, хто страждає, та просвітить уми тих, хто має владу, щоби змусити замовкнути зброю та негайно покласти край цій безумній війні!», – сказав Папа.

2. Світла на Різдво буде більше, – Yasno. «Ви повинні бути з електроенергією сьогодні. Можливо, не увесь час, але достатньо для цього шаленого проміжку часу. Щасливого Різдва!»,– зазначив гендиректор компанії Сергій Коваленко;

А також: Британія передала Україні 900 генераторів та 15 тисяч теплих комплектів для військових. Зокрема, одяг для екстримальних холодів, важкі спальні мішки та утеплені намети;

3. У храмах на Київщині можуть з’явитися «Пункти незламності», – Кулеба. Голова Київської ОДА Олексій Кулеба зустрівся із Предстоятелем ПЦУ Блаженнішим Митрополитом Епіфанієм.

А також: У Києві призупинять роботу наземного електротранспорту, – Кличко. Таке рішення прийняли через дефіцит електроенергії у столиці.На всіх маршрутах наземного електротранспорту відтепер курсуватимуть автобуси;

4. У Дністрі на території Львівської області зафіксували потрапляння нафтопродуктів. Внаслідок цього виявили перевищення норми забруднення у місті Галич;

5. У Києві на станції «Золоті ворота» влаштували різдвяні співи. «Україна – це не лише територія, але і українська культурна ідентичність. Етнічна Традиція народного колядування в час війни – не відступає і не здає позицій. Колядуємо – славимо народження Сина Божого, тримаємо бабусині пісенні скарби як зброю нашої душі, колядуємо – благословляємо українців і наших славних воїнів на щастя і здоров’я, на перемогу», – зазначили організатори.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!