Папа Римський закликав пам'ятати про «українців, які переживають Різдво у темряві та холоді»

1029 0
Папа Франциск виголосив різдвяне послання, в якому побажав миру українському народові.
Фото: Vatican news

Фото: Vatican news

Сьогодні, 25 грудня, Папа Римський Франциск виголосив різдвяне послання та побажав миру українському народові. Він закликав тих, хто має владу, змусити зброю замовкнути і покласти край війні в Україні.

Джерело: Vatican news

«Нехай же наш погляд наповниться обличчями братів і сестер українців, які переживають це Різдво в темряві, холоді, далеко від своїх домівок через знищення, спричинені десятьма місяцями війни. Нехай же Господь учинить нас готовими до конкретних жестів солідарності, щоби допомагати тим, хто страждає, та просвітить уми тих, хто має владу, щоби змусити замовкнути зброю та негайно покласти край цій безумній війні!», – сказав Папа.

Читайте також: Папа Франциск порівняв війну росії в Україні з Голодомором

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск закликав цьогоріч зменшити рівень витрат на святкування Різдва, а заощаджене – відправити на допомогу українському народу. Він закликав робити конкретні вчинки солідарності.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!