Перехід до ПЦУ та евакуація переселенців. Як минула доба на Львівщині

654 0
Коротко про головні події минулої доби.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога. Загроз ракетних ударів не виникало. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Переселенці. Евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 54 людини. До Перемишля зі Львівської області вирушили 1186 осіб. 

Перехід до ПЦУ. У Раві-Руській храм Святої Трійці перейшов до Православної Церкви України. Відповідне рішення ухвалили на загальних зборах громади.

Підтримка бізнесу. Підприємці Львівщини можуть взяти участь у конкурсі ваучерної підтримки бізнесу.

Апарат ШВЛ. Львівська обласна дитяча лікарня «ОХМАТДИТ» отримала портативний апарат ШВЛ та систему терморегуляції у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

Дерева на честь ЗСУ. У Жидачеві на території майбутнього саду на честь наших захисників і захисниць квітуватимуть вишні. Учасники Клубу юних лісових рейнджерів школи №3 висадили 60 саджанців. Заклали сад біля озера Нетеча у 2021 році.

Угода про співпрацю. Радехівська міська рада та муніципалітет у Литві підписали протокол про наміри щодо співпраці. Завдяки цьому документу українська громада й литовці зможуть укладати угоди про співпрацю у галузі охорони здоровʼя, освіти, культури, науки, техніки, підвищення кваліфікації, туризму та спорту. 

Червоний хрест.  Бродівська міська рада підписала Меморандум про співпрацю із Товариством Червоного Хреста України. У планах – створення молодіжного центру у Бродах. Окрім цього, об’єднають зусилля, щоб надавати гуманітарну допомогу та іншу підтримку людям, які постраждали від воєнних дій poсії чи перебувають в кризових ситуаціях. 

Молодіжна рада. У Журавненській громаді Стрийського району створять молодіжну раду. Вона взаємодіятиме з селищною радою та спільно вирішуватиме питання, які пов'язані з участю молоді в усіх сферах життя громади.

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!