Політична реклама

Львів'янок закликають обстежувати молочні залози

2014 0
5 випадків раку молочної залози (на ранній стадії) та 4 випадки, коли пацієнтки потребували дообстеження з підозрою на рак молочної залози, виявили під час традиційної профілактичної акції. В її межах мешканки Львівщини мали можливість пройти безкоштовне мамографічного обстеження.

Під час акції, яка відбулась у квітні, медики оглянули 238 жінок, провели 80 ультразвукових обстежень молочних залоз, а 208 пацієнток пройшли мамографічне обстеження, повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

Окрім випадків раку на ранній стадії, також медики виявили 22 випадки доброякісних утворень у молочних залозах, що потребували лікування. Всіх пацієнток скерували в спеціалізоване відділення патології молочної залози онкоцентру.

Експерти наголошують, що для профілактики жінкам після 40 років треба раз на два роки робити мамографію, а 50-річним і старшим – щороку. А от молодшим жінкам (до 30 років) замість мамографії радять проходити магнітно-резонансну томографію (МРТ), що є більш безпечним методом діагностики.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!