У Львові відзначили 112 років з першої присяги Пласту та Сирський розповів про ситуацію на фронті. Підсумки доби

616 0
Нині 7 квітня та 774 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: У Львові відзначили 112 років з першої присяги Пласту. На Львівщині є понад 3,5 тисячі пластунів, функціонує 28 пластових осередків, ще чотири от-от запрацюють. Це найбільше серед усіх областей України. Минулого року пластуни провели рекордну кількість таборів за всю історію – 75.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 57 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Бахмутському напрямках, відповідно 21 та 14. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 16 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та один – по його зенітно-ракетному комплексу. Уражено пункт управління БпЛА, артилерійську систему та ворожу станцію РЕБ.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, задіяли для цього 17 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України всі ударні БпЛА було знищено.

Читайте також: Сирський розповів, на яких напрямках обстановка особливо складна, а де ЗСУ мають успіх. Ворожі сили продовжують вести наступальні дії як удень, так і вночі, використовуючи штурмові групи з підтримкою бронетехніки.

Та: Зеленський закликав ухвалити закон про мобілізацію найближчими днями. Президент висловив обурення тим, що російські сили використовують цей законопроект, щоб створити враження, що українське суспільство відмовляється від захисту країни.

Тема дня: Який вид раку є найпоширенішим і на що звернути увагу. Рак молочної залози є найбільш поширеним видом онкологічних захворювань і має найвищий рівень смертності серед пацієнток. У групі ризику перебувають жінки, яким 40 років і які не годували грудьми. Щоб не допустити виникнення раку молочних залоз, медики рекомендують жінкам здійснювати самодіагностику грудей кожного менструального циклу. Про те, які «червоні прапорці» можуть вказувати на наявність онкології, як часто варто відвідувати мамолога та гінеколога, якими нетрадиційними методами пацієнтки лікують рак, чому це не допомагає та що робити родичам хворої, щоб не нашкодити, Tvoemisto.tv з’ясовувало зі спеціалістами в ще одному випуску медичної програми «Консиліум».

На цю ж тему: Де і коли можна зробити мамографію у Львові. Із собою потрібно мати електронне скерування від сімейного лікаря.

Ключові події:

1. У Львові проведуть майстер-класи зі створення традиційних писанок. Майстерка підійде для дітей від 6 до 14 років.

Читайте також: В Україні вийшов новий мультфільм про міста, які постраждали від РФ. У коротких епізодах ідеться, зокрема, про історичні пам’ятки в контексті сучасної реальності;

2. Після хакерської атаки на систему е-квитка у львів’ян досі списує кошти. Львів’ян закликають зробити поповнення балансу, враховуючи кількість попередньо завалідованих поїздок за період 28 березня – 3 квітня, аби не утворювався від’ємний баланс і система не блокувала ЛеоКарт.

Читайте також: Де здати батарейки та термометри у львові у квітні. Перелік локацій. Відходи збирають безкоштовно та у безпечній тарі від мешканців Львівської МТГ;

3. У Львові діятиме мобільний центр забору крові. Де можна здати. Донорів чекають у наступний четвер, 11 квітня, з 9:00 до 12:00, поблизу Львівського оперного театру.

Читайте також: Львів’ян запрошують на безкоштовні заняття зі скандинавської ходи. Вони відбуватимуться щовівторка о 16:00. Збір біля кафедри фізичного виховання «Львівської політехніки», вулиця Уласа Самчука,14;

4. На Львівщині висадили близько 180 тисяч дерев. Лісівники, волонтери, громадські організації, діти та всі охочі висаджували дерева на 30 ділянках лісових масивів Львівської області.

Читайте також: Домівка врятованих тварин запрошує на благодійний ярмарок. Він пройде у неділю з 13:00 до 21:00 год на першому поверсі у головному атріумі торгового центру Forum Lviv;

5. Які церковні свята відзначатимуть у квітні. За новоюліанським церковним календарем у квітні 2024 року на українців чекає кілька важливих церковних дат, серед яких Вербна неділя та початок Страсного тижня.

Читайте також: Львів’ян запрошують в ботанічний сад. Коли можна відвідати та що побачити. Охочі можуть помилуватися колекцією рослин щовівторка, щочетверга та щонеділі. Години відвідування – з 10:00 до 18:00 год.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!