Рішення УГКЦ щодо календарної реформи та які кадрові зміни чекають Міноборони. Підсумки доби

1521 0
Нині 6 лютого та 348 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Міністр оборони Олексій Резніков може залишити посаду, а його місце може зайняти керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов, про це заявив нардеп Ярослав Железняк.

Як пише УП з посиланням на джерела, в Офісі президента роздумують, куди перевести міністра оборони, адже вважають, що він повинен залишитися в команді. Відтак, Резніков може очолити Мінʼюст. А чинного очільника відомства Дениса Малюську можуть призначити послом в одній із європейських країн.

Міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи свою можливу відставку заявив, що готовий це зробити, якщо таке рішення ухвалять президент Володимир Зеленський та парламент. «А далі знову ж таки робитиму те, що мені запропонує президент України. Я в команді, я робитиму все заради нашої перемоги», – наголосив міністр.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля окупанти зосереджують на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Під час бойових дій в районі Бахмуту відзначається повна відсутність координації та взаємодії серед військових російських окупаційних військ та найманців так званої пвк «вагнер».

ЗСУ відбили атаки ворога на Верхньокам’янське, Васюківку, Парасковіївку, Бахмут, Іванівське, Кам’янку, Сєверне, Первомайське, Веселе, Невельське, Красногорівку, Мар’їнку, Побєду і Новомихайлівку Донецької області.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 17 ударів по районах зосередження росіян та удар по позиціях його ЗРК. Також уражено їх пункт управління та склад боєприпасів.

На цю ж тему: З російського полону повернули захисника із Львівщини. «Воїн Петро, який захищав Україну у лавах Національної гвардії, не виходив на зв’язок із 12 травня 2022 року. Вітаємо Героя зі Золочівщини вдома. Дякуємо за віддану службу Батьківщині. Бажаємо швидкого відновлення. Чекаємо на повернення усіх наших захисників», повідомив голова ЛОВА Максим Козицький.

Акцент дня: Боєць Мирослав Откович: «На передовій життя більше, аніж у тилу». Колишній журналіст Мирослав Откович воює за Україну з 24 лютого. Нещодавно він опублікував пост та фото з клініки амбулаторно-поліклінічної допомоги Міноборони у Львові, де поскаржився на неприйнятні умови для військових: 500 людей у черзі до лікаря, невідремонтований туалет, брак питної води.

Tvoemisto.tv обговорило з старшим солдатом Збройних сил України Мирославом Отковичем, що вже почало змінюватися, чому ситуацією зацікавився омбудсмен, чи може повістка бути покаранням, як військовий оцінює рік на війні та чому там більше життя, аніж у тилу.

Цитата дня: «Війна вчить виконувати накази і залишатися живим. Водночас вона вчить прямолінійності. Відкидаєш усі нюанси, які були в цивільному житті, і тобі стає легше жити. Мене взагалі уже не цікавлять дуже багато речей, я про них забув. Раніше міг хвилюватися, переживати, вони могли псувати мені настрій, а зараз я просто сміюся з цього всього, бо воно не має значення. Головне не боятися, бо страх сковує дії, сковує людину, вона перестає жити. Кожен, хто хоче повноцінно жити, повинен відкинути страх. І як це не дивно звучить, на передовій життя набагато більше, аніж у тилу. Хоча тут кав’ярні, музика і таке інше».


Ключові події:

1. Нині глава УГКЦ оприлюднить рішення Архиєрейського Синоду щодо календарної реформи. На запитання щодо календарної реформи, яке йому поставили студенти Тернопільського медуніверситету, він відповів: «Я хочу витримати інтригу. Але наперед хочу дуже вас попросити: послухайте голосу своєї Мами, послухайте голосу своєї Церкви! Бо є такий крок, який ми мусимо зробити з багатьох причин. Зараз є найкращий момент для цього. Ми це мусимо зробити разом. Це нам може трохи коштувати. Тому давайте дочекаємося понеділка. Вся інтрига буде розкрита»;

2. Помер відомий львівський гід та краєзнавець Петро Радковець. Наразі причину смерті Петра Радковця не розголошують. «Ми не можемо оговтатися від такої раптової втрати. Завжди справедливий, з почуттям гумору і справжній фанат Львова. Навіть у важкі часи купував старі фотографії і вивчав історію. Тато завжди казав, що він професійний львів’янин та батяр»,повідомила у Facebook донька Катерина Радковець.

У понеділок, 6 лютого о 19:00, відбудеться чин парастасу за львовзнавцем і екскуроводом Петром Радковецем, у храмі Пресвятої Трійці УГКЦ, що на вул.Тершаковців, 9. Похорон буде у вівторок, 7 лютого. Про час та місце повідомлять згодом;

3. Кожен шостий мешканець Львівщини є переселенцем, – Верещук. «Багато ВПО проживають не тільки в громадах, а й у численних шелтерах. Крім того, через область іде великий транзит українців до Європи та назад, додому – в Україну. Словом, навантаження на область велике», – зазначила віцепрем’єрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На цю ж тему: Яку допомогу можуть отримати переселенці в Україні. Це зокрема:

  • допомога по тимчасовій втраті працездатності («лікарняні»);
  • допомога по вагітності та пологах («декретні»);
  • допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві).

Ці виплати Пенсійний фонд України призначає і виплачує безпосередньо застрахованим особам, без формування заяви-розрахунку;

4. Через негоду для працівників комунальних підприємств Львова оголосили робочий день. «Враховуючи погодні умови до роботи залучили наявну снігоочисну техніку, а також техніку інших підприємств, з якими у нас є угоди. Двірники теж працювали весь день. Техніка працюватиме також уночі. На завтра для працівників комунальних підприємств Львова оголошено робочий день», – розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Читайте також: Рятувальники закликають українців утриматися від походів у Карпати. Температура на горі Піп Іван знизилася до 20 градусів морозу.

А також: Що робити при переохолодженні та обмороженні. добірка порад. Важкі обмороження можна розпізнати за набряками, потемнінням шкіри, а також нечутливістю в ділянці обмороження. У таких випадках потрібно негайно звертатися до лікарів;

5. Минулий рік був найважчим для забудовників Львова за останні 10 років. У 2022 році у Львові видали багато дозволів на будову, але в експлуатацію ввели вдвічі менше житлових об’єктів, аніж у 2021-ому. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv «Сучасна забудова Львова та майбутня історична пам’ять. Як Львову не втратити своє обличчя» повідомила CEO у Well Bud, Founder Експерт новобудов «Вдома» Катерина Джичка.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!