Платний в’їзд до центру Львова і розширення ділянки на Науковій. Головне

1733 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові розширять ділянку вулиці Наукової – від перехрестя перед вул. Тролейбусною до вул. Хуторівки – для облаштування правоповоротної смуги та спрощення заїзду громадського транспорту до зупинки після перехрестя. 

Читайте також: Експрес у Буковель та спецпотяг у Славське. Як курсуватимуть потяги на свята 

23 грудня польська авіакомпанія LOT відкрила новий міжнародний рейс до Львова із Зеленої Гури. Польоти за маршрутом мали стартувати 10 грудня, однак через карантинні обмеження відбулася затримка із запуском. 

Із 27 грудня в'їзд до Чехії для іноземців, зокрема громадян України, буде можливий лише за умови пред'явлення негативного результату ПЛР-тесту. Це стосується, у тому числі вакцинованих від коронавірусу.

Читайте також: Коли Папа Римьский приїде в Україну і що для цього потрібно 

У Львові збудують нове дитяче хірургічне відділення ОХМАТДИТу на 250 ліжкомісць. Днями вже оголосили тендер на проєктування.

Авіакомпанія Wizz Air прибрала з продажу авіаквитки на більше, ніж 80 напрямків по Європі. Також повністю зникли з розкладу авіаквитки на декілька маршрутів з України. Скасовані рейси зі Львова, Харкова, Запоріжжя та Одеси. Перелік рейсів тут.

У Львові зареєстрували петицію з пропозицією зробити платним в’їзд до центральної частини міста. Відповідне звернення оприлюднили 21 грудня. Автором є Адріан Ядлось. Водночас громадський транспорт, спецтранспорт та автомобілі на електротязі він пропонує звільнити від плати. Обмежений в'їзд, на думку автора, слід встановити у період з 7:00 по 18:00.

Читайте також: На площі Ринок у Львові відкрили інтерактивну Різдвяну шопку. Фото 

Біля Стрийського ринку у Львові зведуть торгово-офісний центр. Забудовника забов'язали долучитись до реконструкції площі Людкевича та передати місту 100 квадратних метрів приміщень у будівлі.

На території колишнього заводу «Львівприлад», що на вулиці Академіка Сахарова, 39, зведуть житловий комплекс. Для цього у вересні депутати проголосували за зміну цільового призначення ділянки на вулиці Академіка Сахарова, 39

Читайте також: Бейбі-бокси відтепер можна отримати за спрощеною процедурою

Депутати Львівської обласної ради затвердили фінансування у сумі понад 1,6 млрд на реалізацію 29 цільових обласних програм у 2022 році. Йдеться про освіту, охорону здоров’я, дорожню галузь, туризм, культуру, спорт, економіку, історико-культурну спадщину та інші галузі. Найбільше коштів планують витратити на підтримку медичних закладів та ремонт доріг.

У Львові встановлять додатковий дорожній знак, а також перенесуть знак початку зупинки громадського транспорту на перехресті вулиць Генерала Чупринки – Горбачевського. 

Над проблемами міської мобільності у Львові тепер працює новий департамент міськради. Нині він зайнятий упровадженням е-квитка. Також у Львові оптимізовуватимуть транспортну систему, планують зробити більш безпечними приблизно два десятки ділянок доріг та напрацювати концепції для облаштування автовокзалів і перехоплювальних паркінгів. Більше – у матеріалі

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!