Політична реклама

Платити за тепло львів'янам доведеться на 40% більше

1041 0
18 липня сесія Львівської міської ради скасувала двоставковий тарифу на теплопостачання і перехід на одноставковий.

Тепловики провели розрахунок нового одноставкового тарифу для подання на затвердження в НКРП. Відповідно до проведених розрахунків, плата за теплопостачання має зрости більше, як на 40%, інформує прес-служба міськради Львова

У структурі діючого двоставкового тарифу на тепло закладені ціни на газ, електрику, заробітну плату, податки та інше, які давно втрати свою актуальність, адже деякі з них були затвердженні ще в 2008 році. Остання корекція тарифу відбувалася у 2010 році

У серпні 2010 року ціна на природній газ для теплопостачальних підприємств зросла на 50%. Тоді тариф в частині газу підняли лише на 10%. Різницю, яка утворилася між ціною за газ, закладеною в тарифі на тепло, і ціною, за якою розраховуються тепловики, компенсовує держава.

Також за ці кілька років зросла ціна на електроенергію, збільшився рівень мінімальної заробітної плати та інших витрат, які закладені в тарифі. Тому, готуючи подання на затвердження нового тарифу та проводячи його розрахунок, в новий одноставковий тариф закладаються ціни на усі витрати, які є в тарифі, станом на 2013 рік.

Тому, новий одноставковий тариф може зрости більше, як на 40% відносно діючого тарифу, відповідно до теперішніх цін на складники, які є структурі тарифу. Ці розрахунки будуть представлені депутатам міської ради, - розповіли у ЛМКП «Львівтеплоенерго»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!