Які пам’ятки архітектури зруйнувала на Львівщині рф та нічний масований ракетний обстріл України. Підсумки доби

4990 0
Нині 22 березня та 758 доба героїчного протистояння агресії рф.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

Акцент дня: Що сталося в Академії сухопутних військ у Львові та як це коментує керівництво. Пояснення. Курсанти Академії скаржаться на булінг, цькування за ознакою статі та застосування фізичної сили. Натомість зараз розслідують 10 кримінальних проваджень через зловживання посадовців навчального закладу під час будівництва та здійснення закупівель.

Читайте також: «Руки геть від УАД». У Львові пройшов мітинг студентів проти приєднання Академії. На акцію протесту прийшли студенти Української академії друкарства, «Львівської політехніки», Поліграфічного коледжу та учасники незалежної студентської профспілки «Пряма дія».

Ситуація на фронті: Цієї ночі на Львівщини оголосили повітряну тривогу. Сигнал небезпеки пролунав о 02:32 і триває досі. Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, ворожі ударні безпілотники зафіксували у повітряному просторі Тернопільської області. Вони рухалися курсом на Львівщину. Також зафіксували пуски крилатих ракет.

Пізніше Козицький розповів, що у Золочівському районі – пожежа у лісовому масиві. Попередньо від падіння уламків «Шахеда», який збили наші сили ППО. Також «Шахед» влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині, триває гасіння пожежі.

Окупанти також завдали 8 ракетних ударів ворог по Запоріжжю. Уражено обʼєкти інфраструктури, постраждали цивільні будинки. У Харкові пролунало близько 15 вибухів. У місті проблеми зі світлом – ворог цілить по енергетичній структурі. Є влучання в об'єкти критичної інфраструктури у Кривому Розі, лікарні у місті переходять на генератори. 

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 74 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Бахмутському напрямках, відповідно 25 і 15. Українська авіація завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили артилерійський засіб та 2 ворожих засоби протиповітряної оборони.

Читайте також: На чоловіка, якого ТЦК нещодавно насильно затримали у Львові, відкрили кримінальну справу. Він не з’явився за повісткою на проходження військово-лікарської комісії.

Та: Поет-боєць Артур Дронь: Найбільше дратує байдужість до війни. Артур Дронь пише вірші й захищає нашу країну на фронті. У 20-ть він видав свою першу збірку віршів «Гуртожиток №6», а восени у «Видавництві Старого Лева» вийшла його нова збірка поезії «Тут були ми».

Тема дня: Які об’єкти на Львівщині пошкодили ракети. Розмова з головною архітекторкою області. За час російського вторгнення на територію України зруйновані десятки культурних пам’яток, чимало з них на Львівщині. Про те, скільки пам’яток архітектури знищили окупанти в області, що цього року реставруватимуть, який порядок видачі містобудівної документації на Львівщині та які маловідомі пам’ятки варто побачити кожному, розповіла в інтерв’ю Tvoemisto.tv директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько.

Ключові події:

1. «З нашою допомогою Україна може і переможе», – голова Військового комітету НАТО в Києві. В Альянсу є фінансові ресурси для нарощення виробництва боєприпасів.

Читайте також: Відпустки і виплати. Рада ухвалила законопроєкт про пільги військовим. Документ передбачає можливість для військовослужбовців перебувати на лікуванні до 12 місяців, зокрема за кордоном, та без потреби через 4 місяці проходити ВКЛ.

Та: На Львівщині ООН надаватиме грошову допомогу людям з інвалідністю. Як отримати. Допомога становить різницю між соціальною допомогою, яку людина отримує, та 3250 грн;

2. У Львові найвищі ціни на оренду 1-кімнатних квартир. В середньому вона вартуватиме 15 500 грн/міс.

Читайте також: Кличко повідомив про звільнення керівництва КП «Київпастранс».

Та: Брагінський та Кушнір склали повноваження депутатів Київради. Після гучного журналістського розслідування;

3. У Львові виставили на продаж три об’єкти. Серед них – готель. У місті відбудуться три аукціони.

Читайте також: КМДА перенесе аукціон на оренду Житнього ринку. Кличко наголосив, що умовою оренди є продовження роботи ринку.

Та: Проєкт реставрації однієї з веж Львівської цитаделі переміг на архітектурному конкурсі. Вежа була збудована у 1850-х роках у складі оборонного комплексу Цитаделі на одному із пагорбів Львова;

4. Директор Львівської онколікарні пояснив, у кого частіше виявляють рак. Торік до Центру звернулися 7975 хворих, що є на рівні 2019 року. А в цілому на обліку в онколікарні близько 80 тисяч осіб – тих, що перемогли рак, і тих, що на етапі лікування.

Читайте також: За мільйон євро грантових коштів у Львові завершать ремонт паліативного відділення. Відділення на вулиці Мушака, 54 може запрацювати вже до кінця року.

Окрім того, у Львові добудують два проєкти реабілітаційного центру. Допоможе Німеччина.

Та: Перше ТМО Львова хоче звести цех із виробництва ліків. Його хочуть збудувати на ділянці біля Голосківського кладовища;

5. Диригентка з Львівщини готує оперу російського композитора у Німеччині. Вона займатиметься музичним супроводом вистави «Євгеній Анєгін». Дійство проводитимуть російською мовою.

Читайте також: Головна архітекторка Львівщини повідомила, що буде зі Свірзьким замком. Попередня вартість реставрації складає близько 100 млн гривень.

Та: Збереглися малі архітектурні форми. В Шевченківському гаю у Львові реставрують садибу ХХ століття. Це селянська садиба з Іршавського району, у ній повністю збереглися хлів, оборіг, стодола, комора, пчолинок.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!