Посилення карантину та перші штрафи за порушення обмежень. Головне за добу

1606 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Посилення карантину. На Львівщині встановили додаткові карантинні обмеження – відтепер вимога щодо вакцинації встановлюється і для відвідувачів закладів. Обмеження стосуються: суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо); торговельно-розважальних центрах, у тому числі – дитячих кімнат та розважальних зон для дітей; закладів культури (музеї, філармонія, театри, кінотеатри тощо); ринків (крім продовольчих); спортивних залів.

Читайте також: У Львові на Марсовому полі демонтовують радянську зірку

Вакциновані перевізники. На Львівщині серед перевізників з трьох тисяч працівників вакциновано лише 30%. Поки до транспортної галузі немає таких вимог, як для освітян чи для держслужбовців, але вони діють на випередження.

Стала мобільність Львова. Львів отримав перше місце на Всеукраїнському конкурсі зі сталої мобільності «Найкраще місто» серед міст з населенням понад 250 тисяч.

Штрафи для освітян. Галицький районний суд оштрафував директорку гімназії Святої Софії у Львові на 34 тисячі грн через те, що вона допустила офлайн навчання без 80% вакцинації працівників. У матеріалах справи йдеться, що директорка до суду не з’явилася.

Демонтаж радянської зірки на Марсовому полі. На військовому меморіалі «Марсове поле», що на вул. Мечникова, почали демонтовувати радянську окупаційну символіку – радянську зірку із серпом та молотом. Після повного демонтажу зірку із Марсового поля перевезуть у Музей Терору.

Читайте також: Кількість зовнішньої реклами у Львові планують зменшити на половину

Перевірки у торгових центрах. У ТРЦ King Cross Leopolis на вулиці Стрийській, що розташований у селі Сокільники (Сокільницька ОТГ), почали перевіряти Covid-сертифікати та негативні ПЛР-тести на коронавірус у відвідувачів. Такі обмеження почали діяти від сьогодні, 25 жовтня, на території області. При цьому у Львові таке правило почне діяти із 1-го листопада. При вході майже в кожен магазин є охоронці, консультанти, які вимагають сертифікати чи негативні тести. Нові правила також вказані при вході у павільйони.

Контроль пасажирів. У Львові створили три мобільні групи, які вже протягом п’яти днів контролюють пасажирів у міжміських автобусах. Їхню роботу зосередили у Львові. Кожного дня перевіряють від 30 до 50 транспортних засобів, при цьому виявляють 1-2 правопорушення за день.

Читайте також: На Львівщині провакциновано лише 30% перевізників

Зовнішня реклама у Львові. Львівська міська рада з нового року хоче мінімізувати кількість зовнішньої реклами в місті. Йдеться про рекламу на великогабаритних конструкціях, холдерах та сітілайтах. Без змін залишиться кількість реклами на конструкціях, вмонтованих в зупинкові павільйони. Не розповсюджуватиметься дія меморандуму і на вивіски.

Пологовий на Некрасова. Пологовий корпус обласної клінічної лікарні на вул. Некрасова може запрацювати вже у листопаді. На завершення капітального ремонту потрібно понад 3,1 млн грн. Також лікарня просить виділити додаткові кошти для закупівлі дизельного генератора, оскільки готується приймати хворих з коронавірусом. Крім того, лікарня внесена до переліку ковідних медустанов, тому готується приймати хворих на коронавірус. Для цього потрібно придбати дизельний генератор, вартістю 1,4 млн грн.

Вакцинація б’є рекорди, але смертність зростає. Тижнева захворюваність і смертність від Covid-19 на Львівщині досягла найвищого рівня від початку пандемії, а попит на вакцини від Covid-19 залишається стабільно високим в очікуванні запровадження обмежень червоної зони та переваг для вакцинованих. За минулий тиждень першими дозами вакцин від коронавірусу щепились майже 5% львів’ян.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!