Пожежа в Шевченківському гаю та потепління у Львові. Головне за добу

1754 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Пожежа у Шевченківському гаю. У Музеї народної архітектури та побуту, що на вул. Чернеча гора у Львові, сталася пожежа – у секторі Гуцульщина згоріла ґражда. Разом із нею згоріло близько 200 експонатів. Ґражда – з села Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області. Збудована в середині ХІХ ст. Житло виглядає як маленька фортеця – високий зруб захищає хату і подвір’я від сильних вітрів, хижого звіра або й непроханого гостя.

Потепління у Львові. 7 лютого температура впродовж доби коливатиметься від 2° морозу до 3° тепла. Буде хмарно з проясненнями, часом сніг і дощ. А вже у вівторок, 8 лютого, потепліє до 4 градусів тепла вдень, уночі – від 4° морозу до 1° тепла.

Водночас у середу, 9 лютого, буде знову хмарно з проясненнями. Падатиме мокрий сніг з переходом у дощ. Температура вдень сягатиме 6 градусів тепла, а 10 лютого температурний максимум становитиме 8 градусів із позначкою плюс. Без істотних опадів.

Читайте також: Весна може бути ранньою. Львівські бабаки вперше за 13 років прокинулися раніше

Росія завершує підготовку до вторгнення. Газета The Washington Post, посилаючись на джерела з числа офіційних осіб і співробітників американської розвідки, поширила твердження про те, що Росія «стягнула до кордонів України близько 70% сил та засобів, необхідних для великомасштабного вторгнення».

Видання наводить оцінки, як воно пише, власних джерел в американській розвідці, які стверджують, що «для можливого нападу Росією підготовлено 83 батальйонні тактичні групи кількістю близько 750 військовослужбовців у кожній». У статті йдеться, що «два тижні тому було зафіксовано присутність 60 таких груп».

Футзал. Збірна України посіла четверте місце на чемпіонаті Європи з футзалу. У боротьбі за «бронзу» на Євро українці поступилися Іспанії з рахунком 1:4.

Україна та Іспанія розпочинали заключний змагальний день на чемпіонаті Європи з футзалу. Перед цим у п'ятницю, 4 лютого, обидві команди програли свої півфінали Росії та Португалії відповідно з рахунком 2:3. Матч проти Іспанії був останньою спробою України виграти перші медалі на чемпіонаті Європи за 19 років. У 2001 та 2003 роках українці здобували срібні нагороди турніру, після чого з Євро-2005 не проходили навіть до півфіналу.

Читайте також: Другий день Олімпійських ігор. Як виступили українські спортсмени

Дебют Анастасії Шаботової. 16-річна українська фігуристка Анастасія Шаботова виступила в одиночному катанні у командних змаганнях на Олімпійських іграх в Пекіні. Уродженка Москви одягла для виступу вишиту сорочку з елементами національного орнаменту, а для музичного супроводу Анастасія обрала шедевральну мелодію Миколи Леонтовича «Щедрик».

Гарного дня і початку тижня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!