Стало відомо, яку допомогу пообіцяли надати Україні під час зустрічі «Рамштайн-7»

1001 0
Зустріч відбулася на тлі ракетних ударів росії по цивільних об’єктах в Україні та бомбардування української енергетичної мережі.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

16 листопада відбулося сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України, так званий формат «Рамштайн». За його підсумками країни-партнери України зобов'язалися надати нові пакети допомоги.

Джерело: міністр оборони США Ллойд Остін, який скликав засідання «Рамштайн-7», Громадське

Швеція зобов'язалася виділити пакет допомоги на 287 мільйонів доларів, що включає системи ППО. Іспанія пообіцяла надіслати ще дві пускові установки Hawk та ракети.

Канада надасть пакет допомоги на 500 мільйонів доларів, що включатиме зимове спорядження для Сил оборони України.

Німеччина допоможе Україні із системами ППО, артилерією та боєприпасами для РСЗВ.

Читайте також: До кінця року уУраїна отримає від ЄС ще 3 млрд євро допомоги

Греція оголосила про передання боєприпасів калібру 155 мм, а Польща надасть артилерії, боєприпаси та ППО малої дальності.

За словами міністра оборони США, з часу останньої зустрічі групи «Рамштайн» 7 країн або поставили критично важливі системи протиповітряної оборони в Україну, або зобов’язалися надіслати їх. У межах цієї контактної групи Сполучені Штати, Нідерланди та Чехія спільно працюють над модернізацією 90 танків Т-72 для України. 

Він наголосив, що група «Рамштайн» відіграла важливу роль у забезпеченні військового потенціалу України. Країни-члени контактної групи також допомагають навчати українських військових, як використовувати надане обладнання. До того ж зараз багато країн шукають способи допомогти Україні захистити себе на тривалий термін. 

«Ми збираємося зберегти нашу динаміку допомоги протягом зими, щоб Україна могла продовжувати консолідувати здобутки та перехопити ініціативу на полі бою. Українські війська воюють із ще більшою завзятістю та рішучістю», — сказав він.

Читайте також: США нададуть Україні 4,5 млрд доларів

Міністр додав, що зустріч відбулася на тлі ракетних ударів росії по цивільних об’єктах в Україні та бомбардування української енергетичної мережі, що тільки посилило рішучість міжнародних партнерів щодо підтримки України.

Для довідки

«Рамштайн» – контактна група з питань оборони України, яка була створена для того, щоб оцінювати оборонні потреби України та надавати допомогу. Перша зустріч Контактної групи відбулася 26 квітня на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині за участі 40 країн. 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!