Президентом Києво-Могилянської академії став колишній міністр освіти Сергій Квіт

1314 0
Минулого року президента обрати не змогли через те, що жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Колишній міністр освіти Сергій Квіт став президентом Національного університету «Києво-Могилянська академія». Про це він повідомив у Фейсбук. 

«Дякую всім могилянцями і друзям Києво-Могилянськоі академії за участь і підтримку! Вітаю всіх із завершенням виборчого марафону на посаду президента НаУКМА», – пише він. 

Зазначимо, що за результатами голосування Сергій Квіт отримав 235 голосів, що становить 52,80%, а 191 голос отримала Олександра Гуменна, яка виконувала обов’язки колишнього президента Андрія Мелешевича. Проти всіх проголосували 18 людей (4,04%), 148 не взяли участь в голосуванні, одна людина зіпсувала бюлетень.

Додамо, що минулого року в НаУКМА президента обрати не змогли, бо за результатами голосування жоден із кандидатів не отримав більше 50% голосів. 

Сергій Квіт – колишній міністр освіти і науки, який пробув на цій посаді з лютого 2014 до квітня 2016 року. У 2014 році його обрали від партії «Блок Петра Порошенка», але відразу після обрання склав депутатський мандат у зв’язку з перепризначенням на посаду міністра. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!