Київ

Прихильника «русского мира» з Тореза, який 9 років відповідав за укриття на Солом'янці, звільнили

871 0
СБУ проводить перевірку, як колаборант влаштувався та 9 років працював у ЖЕД Києва та відповідав за укриття району.

У Солом’янській РДА Дениса Янієва, який брав активну участь в антиукраїнських мітингах та організовував псевдореферендум у Торезі, а зараз у Києві працює головним інженером житлово-експлуатаційної дільниці №901 та опікується станом укриттів, які розташовані на території зазначеної дільниці, звільнили. Справу розслідує СБУ. Про це йдеться у відповіді РДА на запит «Твого міста».

Як розповіли у районній раді Солом'янки, Янієв був прийнятий на роботу майстром ремонтно-технічної дільниці житлово-експлуатаційної дільниці №903 комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом’янського району» від 4 серпня 2015 року за направленням Подільського районного центру зайнятості в Києві від 28.07.2015 р. № 02691507010082003.

Зазначається, що на час на час прийняття на роботу Денис Янієв судимостей не мав. Від 8 серпня 2019 року Янієва перевели на посаду головного інженера житлово-експлуатаційної дільниці №901.
 
Як додають у Солом'янській РДА, про ухвалення стосовно Дениса Янієва вироку Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 01.06.2021 р. (за ч.1 ст. 110 ККУ – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а згодом внесення особи у базу «Миротворця») підприємству стало відомо з месенджерів та соціальних мереж лише 14 червня цього року.

 

«15 червня комунальним підприємством «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом’янського району» було направлено лист до СБУ для проведення перевірки цього працівника. Від 19 червня Дениса Янієва звільнено із займаної посади», – йдеться у відповіді Солом’янської РДА.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!