Масові ракетні обстріли – до чого готуватися і успіхи ЗСУ на Луганщині та Херсонщині. Підсумки доби

1919 0
Нині 12 жовтня та 231 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Повітряна тривога. Вранці 11 жовтня в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. На Львівщині вона розпочалася о 08:53. Повідомляли про роботу протиповітряної оборони відразу у кількох областях. Зокрема, в Київській, Одеській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Тернопільській областях. А також – у Рівному та Кривому Розі.

Загалом Повітряні Сили ЗСУ під час ворожого удару знищили 20 крилатих ракет і 13 БпЛА-камікадзе.

Ракетний удар по Львову. Російські окупанти влучили по трьох об’єктах енергетики, повідомив очільник Львівської ОВА Максима Козицького. Частина міста залишилась без електропостачання.

«Внаслідок ракетного удару 30% Львова тимчасово без електроенергії. Також перебої з водопостачанням у Сихівському та Франківському районах міста. Прохання до всіх зробити невеликий запас води»,зазначив згодом міський голова Львова Андрій Садовий.

Від вибухів постраждав 53-річний чоловік, його стан медики оцінили як середньої важкості.

Згодом голова ОВА Максим Козицький уточнив, росіяни ударили по чотирьох підстанціях. По двох з них ворог вдарив повторно після обстрілу напередодні. «Вони повністю знищені. Живлення відновлено тільки завдяки надпотужній роботі працівників «Львівобленерго» та «Укренерго». Підстанцій як таких не залишилося, це все прямі з’єднання і подача відбувається у дуже напруженому режимі», – сказав він.

Голова ОВА додав, росіяни били по Львівській області трьома ракетами типу Х-101, які були випущені з Каспійського моря, одну – вдалося знищити.

Через посилення небезпеки Львівський університет імені Івана Франка та «Львівська політехніка» перейшли на дистанційний формат навчання до п’ятниці, 14 жовтня, включно.

Комунальні школи, гуртки та секції у Львові також продовжили дистанційне навчання до кінця тижня.

Окрім того, на Львівщині призупинили планові операції через перебої електропостачання. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис, пацієнти можуть розраховувати лише на невідкладну, екстрену допомогу.

На цю ж тему: У кількох районах Львова зникло світло. У чому причина

Ситуація на фронті. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що триває звільнення населених пунктів Луганщини, про які має повідомити Генеральний штаб. Українські військові просуваються вперед – російський тероризм їх ще більше мотивує.

ЗСУ також продовжують контрнаступ на Херсонщині, окупанти відступають, змінюючи рубежі оборони на глибші. «Може здаватися, що наше просування уповільнилось, але воно просто правильно розраховане», – заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Як повідомляє ОК «Південь», ЗСУ звільнили п’ять населених пунктів. Зокрема, йдеться про Нововасилівку, Новогригорівку, Нову Кам’янку, Трифонівку та Червоне в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи.

На цю ж тему: Зеленський збирав ставку. Про що говорили

А також: Україна отримала від Німеччини першу систему ППО IRIS-T

Керівник Центру урядового зв'язку Великобританії Джеремі Флемінг стверджує, що у росіян закінчуються боєприпаси після місяців  боїв в Україні, вони винажені, а мобілізація свідчить про ознаки відчаю.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Миколаївку, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Первомайське та Красногорівку. 

У Білорусі знято зі зберігання та відправлено в Білгородську область першу партію з двадцяти танків Т-72. 

Акцент дня. Що означають масові ракетні обстріли та до чого готуватись. Прогноз експерта.  Про що свідчать масові ракетні обстріли України росією, скільки у ворога залишилось ракет і іншого озброєння, чому не можна сідати за стіл переговорів з путіним, через що російські ватники воюватимуть до останнього та чому генерала Суровікіна варто остерігатись – Tvoemisto.tv розповів військовий експерт Петро Черник.

Чому це важливо? Терплячи стратегічну катастрофу в Україні, російські поліки добре усвідомлюють, що після кінцевої поразки путін фізично помре, а російська держава може стати на шлях розпаду. От вони і вдаються до цих жахів. Бо, мовляв, якщо українці бунтуватимуть і змусять свій уряд сісти за стіл переговорів, то вони досягнуть хоч якогось результату.

Ключові події:

1. Під час повітряних тривог трасу Івано-Франківськ – Львів перекриватимуть. Об’їзд здійснюватиметься через навколишні села;

2. Україна повернула з російського полону 32 захисників. Серед звільнених – офіцери, сержанти та солдати ЗСУ;

На цю ж тему: Україна повернула додому тіла 62 воїнів, серед них – загиблі в Оленівці

3. Росія перекидає до білорусі дрони-камікадзе, – розвідка. Також білорусь надає окупаційній армії матеріально-технічні засоби і боєприпаси зі своїх складів;

4. В Україні заборонили 35 лікарських препаратів. Перелік. В Україні достатньо аналогів, тож пацієнти матимуть доступ до необхідного лікування.

5. Українці за добу зібрали 352 млн гривень і закрили збір на дрони-камікадзе. Волонтери планували зібрати 100 млн грн і купити 50 ударних дронів.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!