Київ

Ремонт Київської картинної галереї, пошкодженої ракетами, коштуватиме 10 млн гривень

789 0
Підрядники робіт мають впоратись з усуненням пошкоджень від ракетних обстрілів до зими.
Пошкоджений фасад музею внаслідок російського обстрілу 10 жовтня 2022 року

Пошкоджений фасад музею внаслідок російського обстрілу 10 жовтня 2022 року

У Київській картинній галереї проведуть ремонти будівлі національного музею, який одним з перших постраждав від ракетних обстрілів по критичній інфраструктурі України. Відповідний тендер з'явився в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Так, основні кошти за реставрацію будівлі Національного музею «Київська картинна галерея» (по вул. Терещенківська, 9) отримає ТОВ «БРФ «ВІДРОДЖЕННЯ» (9 млн 199 тис. 445,45 гривень).

Крім цього, ще 1 млн 498 тис. 954,60 гривень Національний музей вклав у проєкт ремонту (гроші підуть архітектурному бюро – переможцю тендера на розробку проєктної документації – ТОВ «АБ «РЕСТАВРАТОР»).

Нагадаємо, Національний музей «Київська картинна галерея» постраждав під час масованої ракетної атаки росії на Україну 10 жовтня. Ударна хвиля від прильоту російської ракети вибила більшість вікон зі сторони парка Шевченка та скляну стелю у виставкових залах.

Київська картинна галерея після російської ракетної атаки 10 жовтня 2022 року 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!