Росія застосувала по Авдіївці нові реактивні снаряди «Торнадо-С»

1394 0
Руйнувань зазнали щонайменше 15 будинків.
Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Російські військові завдали удару по українському місту Авдіївка новими реактивними снарядами з РСЗВ «Торнадо-С». Про це повідомляє Мілітарний.

Читайте також: «Кожен позов, кожне невиконане росією рішення, є ще одним доказом для всіх», – правник 

Поліція розпочала за цим фактом досудове розслідування через удар російських військ по цивільному населенню Авдіївки.

«Окупанти обстріляли місто з авіації та артилерії. Є загиблі та поранені серед мирних жителів. Поліцейські документують наслідки обстрілів і допомагають евакуювати громадян. Руйнувань зазнали щонайменше 15 будинків – житло, заклади освіти. Обстріли Авдіївки тривають. У місті – пожежі», – йдеться у повідомленні поліції.

Ці реактивні снаряди 9М544/9M549 призначені для ураження об’єктів броньованої та неброньованої техніки, а також живої сили. Блоки керування розробляються російським науково-виробничим об’єднанням «СПЛАВ».

За фактом воєнного злочину, вчиненого російською федерацією, відкрито кримінальне провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що Міжнародний суд ООН наказав Росії зупинити війну проти України

Читайте також: Чи можна буде засудити Росію в Гаазі. Політолог-міжнародник про російсько-українську війну

Нагадаємо, що Росія бомбить пологові будинки, зриває евакуацію та застосовує заборонені боєприпаси. Через це >Tvoemisto.tv продовжує серію публікації про те, як притягнути росію за злочини, які вона вчиняє під час російсько-української війни. 

 


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!