Київ

Росія знову атакувала Київ ударними дронами

635 0
Це вже дванадцятий напад на столицю в цьому місяці.
Мобільна вогнева група ППО. Фото з відкритих джерел

Мобільна вогнева група ППО. Фото з відкритих джерел

В ніч на 25 травня Росія випустила по Україні 36 дронів-камікадзе іранського виробництва, всі вони були знищені українською ППО. Про це повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

В ніч на 25 травня 2023 року ворог атакував Україну ударними дронами іранського виробництва "Shahed-136/131". Загалом зафіксовано пуски 36 баражуючих боєприпасів з північного та південного напрямків.

Імовірно ворог мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах держави, зазначає пресслужба ПС.

Повітряні сили вказують, що до відбиття атаки було залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи у зонах відповідальності повітряного командування «Південь», ПК «Центр», повітряного командування «Захід» та протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України.

Спільними зусиллями усі 36 «шахедів» було знищено.

Начальник Київської міської військової адміністрації  Сергій Попко додав, що це вже дванадцятий напад на столицю в цьому місяці.

«Атака була масована. Ворог продовжує використовувати тактику нападу у кілька хвиль, з інтервалами між групами атакуючих дронів. Так армія кремля намагається досягнути поставлених цілей, зокрема і виснажити нашу ППО. Дзуськи! Українські янголи неба не дали шансів агресору. Усі виявлені повітряні цілі, які  рухалися в напрямку Києва, були знищені силами і засобам нашої протиповітряної оборони. Ударів по Києву не допущено!» - заявив він.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!