Київ

Російського військового, який знущався з цивільних під Києвом, засудили до 12 років ув’язнення

612 0
У березні 2022 року під час тимчасової окупації населених пунктів Київщини засуджений обкрадав цивільних і погрожував їм вбивством.

Російському військовому суд призначив 12 років позбавлення волі за статтею про порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Прокурори ОГП у суді довели, що на початку березня 2022 року під час окупації села Богданівка Броварського району засуджений разом з іншими військовими рф за допомогою військової техніки вдерлися на територію приватного будинку, де перебувала цивільна людина. Зайшовши до помешкання, окупант погрожував чоловіку автоматом і вбивством, примусив лягти на підлогу. При цьому він демонстрував свою зневагу, принижував та залякував потерпілого.

«Окупант наносив чоловіку удари прикладом автомата по голові, тулубу, іншим частинам тіла. Припинивши його бити, засуджений разом з іншими військовими РФ вимагали передати їм золоті вироби, грошові кошти, мобільний телефон. Для цього вони обшукали дім», — йдеться у повідомленні.

Щоб врятувати своє життя, потерпілий змушений був віддати мобільний телефон, гроші, сімейні золоті прикраси на значну суму. Окупанти забрали награбоване та розділили його між собою. Після цього вони також пограбували крамницю на подвір'ї будинку. Заволодівши майном, засуджений разом з іншими поки невстановленими військовими рф відвезли чоловіка до штабу, де продовжували утримувати та згодом відпустили, повідомили в ОГП.

Нагадаємо, раніше в ОГП повідомили про завершення досудового розслідування стосовно двох офіцерів армії рф, яких звинувачували у скоєнні воєнних злочинів селі Богданівка Броварського району під час тимчасової окупації Київщини минулого року. Служба безпеки України ідентифікувала російського військового, який причетний до масових катувань та вбивства мирних жителів під час тимчасової окупації Київщини. Поліція оголосила підозри трьом російським військовим, які розстрілювали мирних жителів на Житомирській трасі під час окупації Київщини. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!