Російський солдат здався з танком бійцям ЗСУ за винагороду, – радник міністра МВС

2320 0
З екіпажу танка військовий залишився один, а за повернення додому командир обіцяв розстріляти.
Фото: Віктор Андрусів

Фото: Віктор Андрусів

Військовий армії окупантів здався в полон українським бійцям разом з танком за винагороду. З усього екіпажу він залишився один, решта втекли додому. Сенсу воювати він не бачив, однак через погрози розстрілом від командира не міг повернутися в Росію. Про це повідомив радник глави МВС Віктор Андрусів.

Читайте також: В окупантів запасів їжі та боєприпасів залишилося максимум на три дні, – Генштаб 

«Кілька днів назад нам зателефонував «Міша». Ми передали інформацію про нього до ГУР МО. Йому визначили місце куди підїхати. Він під'їхав. З дрона переконались, що він сам і це не засада. Після цього спецназівці його затримали. Виявилось, що з екіпажу танку залишився він один, решта втекли додому. Сенсу воювати він не бачив. Додому повернутись не міг, оскільки командир сказав, що розстріляє і спише на бойові втрати», – написав радник.

Зі слів полоненого росіянина, їжі в них практично не залишилося, управління військами хаотичне та практично відсутнє. Крім того, серед військових величезна деморалізація.

«Що з Мішею? Міша отримав дуже комфортні умови утримання. Він також отримає 10 тисяч доларів по завершенню війни і можливість податись на громадянство. До завершення війни він проживатиме в комфортних умовах з телевізором, телефоном, кухнею і душем», – додав Віктор Андрусів.

Читайте також: «План Б». Путін хоче змусити Київ здати південь і схід

Зазначимо, що Національна поліція ідентифікувала номери, якими користуються окупанти. На ці номери регулярно відправляють смс-повідомлення, як здатись в полон та як здати техніку.

раніше державний концерн «Укроборонпром» оголосив про виплату премій у розмірі 1 млн доларів та вкрадений чи трофейний літак окупантів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!