Київ

Рухатися можна, але чи безпечно? Велосипедисти скаржаться, що водії громадського транспорту підрізають їх

1533 0

У Києві водії підрізають та притискають до бордюрів велосипедистів, які рухаються згідно з ПДР смугою громадського транспорту. Про це написав користувач Facebook Влад Желіховський, який зафіксував інцидент на камеру.
 
Ситуація трапилася 16 липня, приблизно о 12-12:30, на Берестейському проспекті між м. Святошин та м. Нивки (бортовий номер тролейбуса «2903», номерний знак відсутній, зазначає велосипедист.
 
«Київпастранс», а можете нарешті пояснити своїм працівникам, що прижимати велосипедистів на смузі громадського транспорту ну якби... не варто... Поясніть їм, що вони керують великогабаритною кількатонною штукою, під якою дуже легко померти. Що велосипедисти можуть обʼїжджати ямки, люки, решітки та робити неочікувані маневри в межах 1-1.5 метри. Тим паче вам уже 100 разів тикали на таку поведінку ваших водіїв», – вказує свідок.
 
 
За його словами, водію тролейбуса на відео, як мінімум, повинна бути виписана догана від «Київпастрансу», зокрема за пунктами 1.7 (водій перетнув суцільну смугу) та 5.11 (про смугу для руху маршрутних транспортних засобів).

«Це і черговий доказ, що дозвіл їзди смугами громадського транспорту – це НЕ інфраструктура для велосипедистів. Це інфраструктура для авто, щоб не забирати в них повноцінну смугу», – наголосив велосипедист.
 
Додамо, Tvoemisto.tv звернулося з запитом до КП «Київпастранс» з проханням пояснити даний інцидент. Відповідь оприлюднимо відразу після отримання.
 

Як ми писали раніше, Київ планує придбати ще 100 тролейбусів та 114 автобусів. Ще 25 міських автобусів пообіцяла передати Києву столиця Словаччини – Братислава.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!