Рятувала людей в окупованій Бучі. На Київщині нагородили почесним орденом медика

871 0
Під час окупації Бучі, жінка була єдиною лікаркою, яка працювала у міській лікарні на вулиці Енергетиків.
Фото: Бучанська міська рада/Facebook

Фото: Бучанська міська рада/Facebook

Медика Людмилу Скакалову, яка залишилася у Бучі під час окупації російськими військами навесні 2022 року та надавала допомогу постраждалим людям, отримала державну нагороду – Орден Княгині Ольги III ступеня.

Жінка була єдиним лікарем, який працював у березні у міській лікарні на вулиці Енергетиків. Загалом вона працює старшим фельдшером пункту швидкої допомоги.

Після того, як медперсонал лікарні евакуювався по "зеленому коридору", Людмила залишилася в установі та допомагала людям, які постраждали через бойові дії та окупацію, повідомили у Бучанській міській раді.

Читайте також: на Київщині з нуля відбудували амбулаторію

Більше того, жінка організувала у приміщенні лікарні гуманітарний аптечний пункт, де безкоштовно видавала бучанцям наявні медикаменти. Попри нестачу ліків та медичного обладнання, вона приймала тяжко поранених та врятувала життя як мінімум трьом жителям Бучі.

Відомо, що першою врятованою стала Ольга Бойко, яку із кулею у серце 13 березня привезли на тачці. Завдяки медичній допомозі Людмили, постраждала вижила і зараз проходить лікування в Німеччині. 17 березня до Бучанської лікарні потрапив тяжко поранений Олександр Фурса. Йому робили необхідні перев'язки, кололи антибіотики та через два дні, 19 березня, змогли відправити "гуманітарним коридором" на операцію до Києва. Третьою людиною, якій Людмила врятувала життя, була мешканка Лісової Бучі Ірина. Вона отримала осколкове поранення спини, ноги та живота та вижила завдяки роботі фельдшера. Коли Бучу звільнили, постраждалу нарешті змогли перевезти до однієї з київських лікарень.

 

Як ми писали раніше, в одній з київських лікарень створять реабілітаційний центр для військових, однак пройти лікування там зможуть не лише вони, більше про це читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!