Шахтарі біля Жовкви перекрили трасу до кордону

7073 0
Шахтарі вимагають виплатити заробітну плату за вересень та жовтень.
фото: прес-служба Патрульної поліції Львівщини

фото: прес-служба Патрульної поліції Львівщини

Поблизу Жовкви на Львівщині шахтарі заблокували трасу, що веде до прикордонного пункту пропуску у Раві-Руській. про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Читайте також: Життя, смерть, шахта. Як ведеться гірникам Львівщини та Польщі

Як повідомили у прес-службі Патрульної поліції Львівської області, шахтарі перекрили дорогу поблизу села Смереків. Приблизно 40 протестувальників безперервно ходять по дорозі.

«Домовились про звільнення проїжджої частини кожні 15 хв для надання можливості проїзду автомобілям протягом 5 хв. Додатково виставили екіпаж в Куликові, який скеровує авто в об'їзд перекриття. Великих заторів немає, бо гарно регулюють», — уточнила речниця Патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій.

Основною вимогою шахтарів є виплата зарплат за вересень та жовтень. Раніше Незалежна профспілка гірників України анонсувала страйк на своїй сторінці у Facebook. Шахтарі також вимагають скасувати наказ Міністерства енергетики та вугільної промисловості України «Про реорганізацію ДП "Львіввугілля"», виділити на модернізацію шахт «Степова» і «Межирічанська» 32 млн грн і висловити недовіру директору ДП «Держвуглепостач» за системну невиплату коштів шахтарям. З відповідним зверненням активісти звернулися до Президента, прем’єр-міністра, міністра енергетики та вугільної промисловості України і голови Львівської ОДА.

Читайте також: Шахтарі на Львівщині планують блокувати дорогу до польського кордону

За інформацією профспілки, заборгованість по зарплаті шахтарям ДП «Львівугілля» складає 229 млн грн, а за відвантажену продукцію підприємству заборгували 280 млн грн.

Нагадаємо, шахтарі планували перекривати рух на трасі Львів – Рава-Руська ще 31 жовтня. Замість цього вони пікетували Львівську обласну державну адміністрацію. 

Доповнено

Станом на 11:48 шахтарі завершили акцію протесту та звільнити дорогу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!