У Львові відбудеться презентація книги військовослужбовця Артура Дроня

846 0
Вірші, що увійшли до книги, написані на фронті, але вони не про війну, а про людей, які люблять більше, ніж бояться.
ФОТО: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА

ФОТО: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА

«Видавництво Старого Лева» запрошує на презентацію поетичної збірки «Тут були ми» поета та військовослужбовця Артура Дроня. Вона відбудеться 20 грудня о 19:00 у Львівському академічному театрі «Воскресіння», що на вул. Генерала Григоренка, 5. Вхід вільний. 

На поетичному вечорі будуть говорити про книгу та людей, вірші та слова, життя та пам’ять, а також поезію, що закарбовується в серці. Модеруватиме зустріч Оксана Зьобро.

«Вірші, що увійшли до книги, написані на фронті, але вони не про війну. Вони про людей, які люблять більше, ніж бояться. Які були тут і не пішли звідси. Такою мовою солдати згадують своїх, а діти пишуть листи на аркушах шкільного зошита. Нею говорять про біль і надію. Прощаються і люблять», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, до 18 грудня книгу можна передзамовити за посиланням. Увесь прибуток від продажу цього видання перерахують у благодійний фонд «Голоси дітей», що надає безкоштовну психологічну допомогу дітям та родинам, які постраждали від війни.

Читайте також: Поет-боєць Артур Дронь: Найбільше дратує байдужість до війни

Книжка «Тут були ми» проілюстрована роботами Катерини Сад, а також уривками листів, які військові отримали від дітей. 

«Цією книжкою мені важливо говорити про те, як ми даєм собі раду зараз. Ми, з такими різними досвідами, такими великими болями. Як вгризаємося в надію, хапаємось за любов, тримаємось один одного. Тільки про це й хочеться говорити. У книжці 50 текстів, і всі вони про нас. Не про війну, а про нас на війні. Побратими, батьки, пра- і пра-, незнайомі діти, знайомі діти, майбутні діти. Багато розмов, голосів та інтонацій, завдяки яким ми й тримаємося. Важливо також писати, як є, і тому ця поезія не дуже поетична. Часто вона рубана і некрасива. Рідко римована. Тому в цих текстах продавчиня пропонує лише парну кількість квітів. Тому солдат не питає де Бог, а просить його блювати в окопі разом з контуженими. І саме тому деякі вірші названі іменами людей, які ніколи їх не прочитають», – розповів про книгу автор Артур Дронь.

Артур Дронь – поет, івент-менеджер «Видавництва Старого Лева». З початком повномасштабного вторгнення пішов добровольцем у лави ЗСУ. Перебуваючи на фронті, продовжує писати вірші. Сьогодні його тексти вже перекладені різними мовами світу. Автор книжки «Гуртожиток №6» і один з авторів антології «Поміж сирен: нові вірші війни».

Нагадаємо, що в інтерв’ю для Tvoemisto.tv Артур Дронь розповів, чому військові не говорять про патріотизм, що їх найбільше дратує і як ми можемо допомогти захисникам. Детальніше читайте тут.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!