Які зміни чекають на львів'ян з 1 вересня

6451 0
Збільшення кількості громадського транспорту, новий навчальний рік та зміни у перетині кордону — що зміниться для львів'ян з 1 вересня.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Збільшення кількості громадського транспорту

Від сьогодні у Львові збільшать кількість автобусів на міських маршрутах громадського транспорту. Зокрема, упродовж місяця планують додати близько 20 одиниць на комунальному АТП-1. 

Повернення учнів за шкільні парти 

Вже сьогодні львівські школярі повернуться за парти. У новому навчальному році у школах Львова вчитимуться 88 970 школярів, з яких близько 2 тисяч – діти-переселенці з інших міст України. Переважна більшість батьків обрали для своїх дітей очну форму навчання, хоча у Львові передбачили опцію створення дистанційних класів у шести школах міста. В «опорних» школах вестимуть офлайн навчання, а поміж тим будуть створені онлайн-класи. Відтак, свої двері 1 вересня відкриють всі школи Львова. 

Про те, як навчатимуться львівські школярі з 1 вересня, чи будуть в учнів нові підручники, чого нового їх навчатимуть під час війни читайте у матеріалі.

Читайте також: ОВА рекомендує школам на Львівщині утриматися від лінійок з нагоди 1 вересня

Перекриття вулиць у Львові

Від сьогодні на вул. Шевченка, на ділянці від вул. Залізнична до вул. Яцкова, стелитимуть верхній шар асфальту. Відтак ділянку вулиці від вул. Залізнична до вул. Юнаківа до 9 вересня закриють для руху транспорту.

Крім цього, з 08:00 год і до 3 вересня до 22:00 год буде обмежено рух транспорту на частині вул. Стрийської. Через часткове перекриття не курсуватиме тролейбус №25. Також 3 вересня обмежать рух на частині вул. Стрийської, на непарній стороні – від будинку №31 до вул. Героїв Майдану. 

Читайте нас у Instagram: актуальні та важливі новини Львова та України

Обмеження вʼїзду авто у пішохідну зону міста

З 1 вересня транспортні засоби категорії «Г» зможуть перебувати у центральній частині міста лише з 08.00 по 09.00. Право в’їзду водіям цих транспортних засобів надається для надання послуг та розвантаження/завантаження товарів, продуктів, тари, будівельного сміття та будівельних відходів тощо. Для отримання права на в’їзд власники транспортних засобів категорії «Г» повинні сплатити на рахунок ЛКП. 

Зміна руху в пунктах пропуску на кордоні з Польщею 

У пунктах пропуску на українсько-польському кордоні з 1 вересня по 30 грудня, у зв’язку з продовженням пілотних проєктів щодо розширення пропускних спроможностей, змінять організацію руху транспортних засобів. Так, рух вантажних транспортних засобів дозволеною максимальною масою понад 7,5 тонни буде здійснюватися через пункти пропуску «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині» та «Ягодин».

Також з 1 вересня перетин кордону вантажівками дозволеною максимальною масою до 7,5 тонни здійснюватиметься і через пункти пропуску «Угринів», «Устилуг», «Грушів» та «Смільниця». Пропуск легкових транспортних засобів та пасажирських автобусів через пункти пропуску здійснюватиметься в обох напрямках. 

Читайте також: Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» запрацює до 2024 року

Виїзд чоловіків за кордон 

 Кабінет міністрів дозволив військовозобов'язаним чоловікам з 1 вересня їздити за кордон у складі бізнес-делегацій. Послуга отримала назву «єВідрядження». Умовою для виїзду за кордон буде гарантований платіж у розмірі 200 000 грн. Виїжджати за кордон для робочого відрядження можна буде на 7 днів.

«Транспортний безвіз» із Молдовою

Українські перевізники матимуть змогу їздити до Молдови за спрощеними правилами без оформлення додаткових дозволів. Україна уклала «Транспортний безвіз» з Євросоюзом наприкінці червня. Молдова залишалася єдиною країною Європи, з якою не були лібералізовані правила перевезення вантажів.

Читайте також: Україна приєднається до «митного безвізу» ЄС у жовтні

Відеоконтроль в обмінниках

З вересня в обмінниках почнуть діяти нові вимоги Національного банку України. У  приміщеннях мають встановити камери спостереження, аби усі операції проводилися під відеоконтролем. 

Підготувала Антоніна Костик

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!