Чи буде у Львові льодова арена та яка ситуація із озелененням та зрізанням дерев у місті. Підсумки доби

901 0
Нині 1 грудня та 646 доба героїчного протистояння російській агресії.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

Ситуація на фронті: За останню добу російські війська продовжували наступ у районі Авдіївки та просунулися. Також вони підтвердили наступ в районі Старомайорського на Донеччині, про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Генштаб України повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Степового, Новокалинового, Авдіївки, Сєверного (6 км на захід від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки); на схід від Новобахмутівки (11 км на північний схід від Авдіївки); Тоненького (7 км на захід від Авдіївки).

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 82 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 16 ударів по районах зосередження противника та ще 1 – по його ЗРК. Уражено 6 зенітно-ракетних комплексів, 2 склади боєприпасів, 1 радіолокаційну станції та 2 ворожі станції радіоелектронної боротьби.

Цієї доби загарбники вчергове атакували Україну 2 керованими ракетами Х-59 та 12 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами ППО знищено 1 керовану ракету Х-59 та 8 ударних дронів.

Читайте також: Психологічна допомога родинам військових. Куди можна звернутися. В Україні для родин захисників працюють безкоштовні психологи. Tvoemisto.tv зібрало підбірку таких контактів, аби кожен, кому потрібна допомога, зміг її отримати.

Та: Пошкоджений «Шахедом» дитсадок в Києві відбудують, – КМДА. Капітально перебудовувати необхідно близько половини будівлі.

Акцент дня: «Кожен має бачити з вікна хоч би три дерева». Розмова з очільницею управління екології. Тема екології з кожним роком все більше турбує кожного з нас. Зокрема львів’яни хвилюються через величезну кількість зрізаних дерев в межах реконструкцій вулиць та нових забудов. Яка ситуація із озелененням та зрізанням аварійних дерев, забрудненням повітря та якістю водойм; чому так складно лікувати дерева; чи вирішився конфлікт довкола озер на вул. Північній та Замарстинівській; які європейські стандарти хочуть впровадити у Львові та на якому етапі створення наглядових рад при парках. Ці та інші питання Tvoemisto.tv обговорило з керівницею управління екології Львівської міськради Галиною Микітчак.

Ключові події:

1. Працівники СБУ прийшли з обшуками у Почаївську лавру. Причиною стало поширення проросійської пропаганди представниками лаври.

Читайте також: Суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі в $35 тисяч. За даними ЗМІ, йдеться про суддів, які розглядали справу експрезидента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва.

Також в Києві затримали посадовця під час отримання 500 тисяч грн хабаря.

Та: Як компанія, що будувала дороги, отримала замовлення на відбудову житла на Київщині. Розслідування. З відбудовою на Київщині відбувається хаос, державні тендери на мільйони гривень без торгів отримують компанії, які фігурують у кримінальних справах, а кошториси на відновлення будинків мають необмежений простір для зловживань.

2. У «Львівобленерго» пояснили, чи вплине дефіцит електроенергії на графіки відключень світла. Оскільки в Україні спільна енергосистема, проблеми будуть і на Львівщині.

Читайте також: Понад 100 млн гривень. На що Перше ТМО в листопаді оголошувало тендери. Ще понад 80 тендерів з меншою сумою не увійшли в підбірку.

Та: У Львові підписали меморандум про створення асоціації «Львівська агломерація». Зокрема, Львів, Жовква, Городок, Великий Любінь, Новий Яричів, Зимна Вода, Жовтанці, Пустомити, Бібрка і Куликів. Меморандум – відкритий.

3. Садовий озвучив плани будівництва льодової арени у Львові. Збудувати її допоможе канадський бізнесмен Грем Рустан, який планує зібрати кошти на реалізацію завдяки аудиторії свого медіа. Спортивна реабілітація через следж-хокей допомагатиме військовим також ментально відновитися.

Читайте також: У центрі Львова відреставрують поліклініку, щоб зберегти живописні розписи. Для залучення коштів керівництво працює із грантами Європейського Союзу.

Та: Малій академії наук планують віддати приміщення львівського Будинку вчителя. Додаткові приміщення необхідні для розміщення наукових лабораторій, сучасного комп’ютерного класу, кабінету робототехніки та програмування і навчального класу «Дитячий університет».

4. Поїздом зі Львова до гірськолижних курортів. Все про рейси до Карпат. Зібрали інформацію, як доїхати до Славська, Буковелю та Драгобрата, які ціни на потяги та скільки часу займе дорога.

Читайте також: Рух Подільсько-Воскресенським мостом відкриють 1 грудня. Поки лише для громадського і службового транспорту. Першим на міст вийде автобусний маршрут №111.

Та: Деякі вулиці Сихова у п'ятницю залишиться без води. Перелік.

5. Вітрини Львова почали прикрашати до свят. Добірка атмосферних фото. У переддень Різдва, 24 грудня, на площі Ангелів встановлять чотирьохметрового дідуха.

На цю ж тему: В Києві проведуть 4 безоплатні екскурсії зі Святим Миколаєм. Реєстрація обов’язкова.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на початку грудня. Прогноз синоптиків. 1 грудня мокрий сніг, ожеледь. Вдень від 1° морозу до 1° тепла. 2 грудня хмарно. Уночі 0 – 5° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла. 3 грудня – удень часом сніг. Уночі 2 – 7° морозу, 4 – 5 грудня невеликий сніг. Уночі 7 – 10°, вдень 1 – 6° морозу.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!