Нічні вибухи у Львові і Києві та де у місті розташують пам’ятник Коновальцю. Підсумки доби

3198 0
Нині 20 червня та 482 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото умовне: Reuters

Фото умовне: Reuters

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 04:12, відбій – 06:02. У Львові та Львівській області вночі 20 червня була загроза застосування ворожих ударних ударних безпілотників, прогриміли вибухи. За словами голови Львівської ОВА Максима Козицького, у Львові є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Люди не постраждали. Була пожежа. На місці працюють всі служби.

За даними Київської міської військової адміністрації, в повітряному просторі навколо Києва було знищено приблизно два десятка ворожих цілей. Інформації щодо потерпілих чи руйнування не надходило.

Як повідомив Генеральний штаб, російські терористи завдали чергового масованого ракетно-авіаційного удару по Україні. Попередньо, 28 «Шахедів» з 30 запущених ворогом – знищено. Також, по Запоріжжю та його околицях окупантами було застосовано 7 ракет С-300.

Ситуація на фронтіЗа даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. За добу – 45 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 25 ударів по районах зосередження особового складу окупантів. Уражені 3 пункти управління, 2 склади боєприпасів, склад паливно-мастильних матеріалів, 15 артилерійських підрозділів на вогневій позиції, 3 засоби протиповітряної оборони та ще 2 важливих об’єкти окупантів.

Читайте також: Львів’ян кличуть на забіг, де збиратимуть кошти на дрони для військових. У Львові 25 червня, о 9:00, на проспекті Свободи пройде благодійний забіг «Воля. Перемога. Об’єднання».

Та: У Києві псевдоволонтери у формі продовжують збирати гроші на Майдані Незалежності. Поліція поки не спішить прикривати діяльність таких волонтерів попри викривальні матеріали журналістів.

Ключові події:

1. Кабмін виділив понад півтора мільярда гривень на відновлення Київщини. Ці гроші мають бути розподілені між кількома десятками локацій Бучанського, Фастівського, Броварського та Вишгородського районів.

Читайте також: У Львові визначили місце, де розташують пам’ятник Євгену Коновальцю. Його планують розмістити на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця. Поряд хочуть облаштувати громадський простір.

Та: Львів став другою дипломатичною столицею України. Які консульства діють у місті. У Львові зараз діють 19 почесних консульств, і два генеральних – польське і чеське. Крім того, ще три консульства в інших областях відповідають за Львівщину. До кінця року у місті повинні з’явитися нові почесні консульства, однак поки що невідомо про які країни йдеться;

2. Охоронний статус та кримінальне провадження не зупинили забудовника. «Будинок з комахами» в Києві знову розбирають. Забудовник проігнорував усі приписи.

На цю ж тему: Попри заборону Київради, на Жилянській зносять найстаріший будинок-садибу. Тут планують звести багатофункціональний бізнес-парк.

 А також: У Львові скасували зміну меж парку «Знесіння». Це рішення давало змогу забудовникам зводити споруди на території парку.

Та: У Львові мозаїку біля Винниківського ринку вилучили з-під охорони. Восьмий апеляційний адміністративний суд частково задовольнив позов ПП «Галицький шлях», яке належить депутату ЛМР Олексію Різнику;

3. На Львівщині планують відремонтувати дорогу майже за 28 мільйонів грн. Зокрема, у Східниці хочуть провести ремонт доріг на вулиці Гірській. Ремонт не стосується ділянок, що були підтоплені.

Окрім того,  у Східниці змонтували тимчасовий міст на місці зруйнованого паводком.

На цю ж тему: На Львівщині на ремонт доріг, які постраждали від негоди, планують виділити 19 млн грн. Йдеться про три ділянки на Дрогобиччині та Стрийщині.

Та: Кличко перелічив дороги, які відремонтують цьогоріч у Києві. Дорожники оновлюють найбільш проблемні за станом об’єкти і ті, ремонт яких розпочали раніше;

4. На Львівщині близько 5 тисяч абонентів залишаться без газу. Адреси. З вівторок по четвер, 20 – 22 червня, у трьох відділеннях Львівщини будуть відключення.

Читайте також: У Бродах обвалилося склепіння історичної синагоги XVIII століття. Будівля є пам’яткою національного значення.

Та: У центрі Львова висадили нові дерева. На площі Галицькій тепер будуть рости шість кленів-рубруми;

5. Шон Пенн у Києві показав фільм «Superpower» про українців у війні. Він почав знімати фільм ще до війни і застав перші її дні безпосередньо в Києві.

Читайте також: Концерти, вистави і стендап. Куди піти цього тижня у Львові. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій, які можна відвідати 19 – 25 червня.

Та: Куди сходити в Києві цього тижня. Дайджест мистецьких подій у столиці із 19 до 25 червня. Добірка подій столичної культури цього тижня містить заходи київських театрів, музеїв та бібліотек.

Погода у Львові: Цього тижня у Львові очікується сонячна погода, але синоптики попереджають про дощі та грози. Зокрема, 20 червня, без опадів. Уночі 11 – 13°, вдень – до 25°. 21 червня уночі від 11 до 16°, вдень 24 – 29°. 22 червня хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень місцями короткочасні дощі. Уночі 13 – 18°, вдень 22 – 27°. 23 червня в другій половині дня місцями дощі. Уночі 13 – 18°, вдень 26 – 31°. 24 червня, часом дощі. Уночі 13 – 18°, вдень 17 – 22°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!