Скільки мешканців Львівщини вже вакцинувалися від грипу

943 0
Минулого тижня в області зафіксували 8717 випадків захворювання на грип.
Фото умовне

Фото умовне

Минулого тижня у Львівській області зафіксували 8 717 випадків захворювання на грип. Загалом, показник знизився на 15,8%. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко.

За її словами, наразі на Львівщині 11 118 осіб вакцинувалися від грипу. Для щеплення громадян вакцина надходить через аптечну мережу. Станом на сьогодні доступна чотирьохкомпонентна вакцина «Джісі Флю», яка здатна захистити усіх, хто матиме бажання провакцинуватися. Щеплення є рекомендованим, а не обов’язковим. Вакцина, яка є у вільному доступі в аптеках, захищає від усіх чотирьох штамів вірусу грипу, які будуть циркулювати в цьому епідсезоні. У лікарнях доступна вакцина для щеплення людей з числа груп ризику за станом здоров'я.

«Щоб вберегтися і не заразити інших хворим варто залишатися вдома. За необхідності потрібно вдягати маску», – зазначила епідеміологиня.

Читайте також: На Львівщині прогнозують два нових штами грипу

Нагадаємо, що симптоми при коронавірусі та грипі фактично однакові, проте люди з Covid-19 частіше скаржаться на закладеність носа. Для грипу характерний надзвичайно раптовий початок, тобто людина була здоровою, а через дві години у неї вже виникає раптовий головний біль, піднялася температура. На другий чи третій день з’являється сухий та виснажливий кашель. Оскільки симптоми зараз однакові при грипі та Covid-19, тому важливо проводити лабораторні дослідження.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!