Скільки мобільних вогневих груп для збиття «шахедів» створили на Львівщині у 2023 році

1223 0
Минулоріч Львівщина також отримала сучасні системи протиповітряної оборони.
ФОТО: УМОВНЕ/ CENSOR.NET

ФОТО: УМОВНЕ/ CENSOR.NET

На Львівщині у 2023 році створили 100 мобільних груп для збиття «шахедів». Зокрема, 55 – на базі нового підрозділу протиповітряної оборони сухопутних військ і 45 – на базі ПвК «Захід». Також минулоріч Львівщина отримала сучасні системи протиповітряної оборони. Про це в інтерв'ю Tvoemisto.tv повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Посилення протиповітряної оборони – це одна із основних цілей, яку ми ставили перед собою минулого року. Я не можу сказати, які саме системи поставлені, але вони є – сучасні системи протиповітряної оборони. Також 100 мобільних груп для збиття «шахедів» було створено минулого року – 55 на базі нового підрозділу протиповітряної оборони сухопутних військ і 45 – на базі ПвК «Захід». Кожна мобільна група – це чотири особи, які мають не тільки автомобіль, але й прилади нічного бачення, прожектори та все необхідне, щоб збивати ворожі безпілотники», – сказав очільник ОВА.

Читайте також: Чи вбережуть Львівщину групи збиття «шахедів» та що буде переломним моментом війни 

За його словами, наразі новостворених сто мобільних вогневих груп достатньо для захисту Львівщини, проте це не вся кількість, яка є в області. Повне інтерв'ю з очільником Львівської ОВА дивіться сьогодні, 17 січня, о 20:30 на ресурсах Тvoemisto.tv – на Фейсбук-сторінці та на нашому Ютуб-каналі.

Нагадаємо, минулого року голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомляв, що в області ведеться робота спільно з соціально-відповідальним бізнесом, ПвК «Захід» плюс бригада тероборони для облаштування додаткових 50 мобільних груп для збиття «шахедів». 

Як повідомляв Tvoemisto.tv директор департаменту Львівської ОВА Степан Куйбіда, на сили ПвК із бюджету області у 2023 році виділили понад 10 мільйонів гривень. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!