Скільки ще треба часу, щоб не було відключень та чи розмістять Patriot на заході України. Підсумки доби

1292 0
Нині 26 листопада та 276 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Вечірній Київ

Фото: Вечірній Київ

Ситуація на фронті: Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що Patriot краще розмістити в Україні. Однак Німеччина сама повинна вирішити, де розміщувати свої зенітно-ракетні комплекси.

«З військової точки зору було б найкраще, якби вони були розташовані в Україні, щоб також захищати польську територію, тоді вони найбільш ефективно захищали б і Україну, і Польщу», – сказав він.

«Після подальших ракетних атак РФ я звернувся до Німеччини з проханням перекинути запропоновані Польщі батареї Patriot в Україну та розмістити їх на західному кордоні. Це захистить Україну від подальших жертв і відключення електроенергії та підвищить безпеку на нашому східному кордоні», – зазначив напередодні міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

На цю ж темуІноземні компанії допомагають скеровувати російські ракети на Україну. ГЛОНАСС залежить від мікрочипів, які виробляють іноземні компанії.

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес порадив українській армії зберегти динаміку наступу у зимовий період, використавши свою перевагу над ворогом. «Враховуючи перевагу, яку українці мають у підготовці, техніці та якості особового складу над деморалізованими, погано навченими, погано оснащеними росіянами, в інтересах України було б зберегти динаміку протягом зими».

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Яковлівку, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Первомайське, Красногорівку та Невельське Донецької області.

Відзначається велика кількість втрат у підрозділах противника, що діють у Луганській та Запорізькій областях. Лікарні населених пунктів Красний Луч, Антрацит і Лутугине переповнені пораненими окупантами, а морги – тілами мертвих загарбників.

У Мелітополі знищено склад боєприпасів, близько 50 загарбників отримали поранення. Два склади знищено у Василівському районі. Тут до 130 росіян поранені, також знищені 7 одиниць військової техніки.

Акцент дня: Коли Україна святкуватиме традиційні свята, якщо перейде на григоріанський календар. Нещодавно синод Православної Церкви України дозволив святкувати Різдво 25 грудня за умови, якщо парафіяни храму та настоятель висловлять відповідне бажання. Однак скасовувати Різдво 7 січня, яке відзначають цього дня в росії, деяких грузинських церквах, сербських, Єрусалимській православній церкві, поки що не планують.

Tvoemisto.tv підготувало список, як зміняться всі дати свят, якщо у подальшому церква перейде на григоріанський календар.

Мобільність Львова: «Будь-хто може збудувати у Львові будинок на 300 квартир, але що з мобільністю?»

Як уникнути транспортного колапсу, зробити Львів зручнішим для пішоходів та водіїв, містян і внутрішньо переміщених осіб; чи працює план сталої мобільності, створений для нашого міста європейськими експертами; коли чекати початку впровадження проєктів із запуску міської електрички та будівництва Північної об’їзної дороги – говорили експерти під час дискусії «Мобільність у Львові: як не допустити транспортного колапсу у логістичному хабі країни», організованої Tvoemisto.tv.

Читайте також: В історичному ареалі Львова зведуть будинок на місці забудови 1920 року. Йдеться про ділянку, що розташована в центральній частині Львова, поблизу перехрестя вулиць Городоцької і Шевченка.

Ключові події:

1. Нині – день вшанування пам'яті жертв Голодомору. Цьогоріч світова інформаційна кампанія до роковин проходить під гаслом: «Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!».

«Запаліть свічку пам’яті на підвіконні вашої оселі, під час заходу сонця, і помоліться за тих, хто загинув і хто страждав до кінця своїх днів від Голодомору-геноциду 1932-33 років».

На цю ж тему: За останні 10 років суттєво зросла кількість українців, що вважають Голодомор геноцидом. Дослідження. Лише 3% – заперечують це, вагалися з відповіддю – 4%;

2. Планові графіки відключень світла можуть ввести за 1-2 дні, – «Укренерго». Найскладніший етап після останньої атаки росіян українська енергосистема вже пройшла. Всі області заживлені, енергосистема знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу. Так, за один-два дні вже зможуть ввести графіки відключень світла.

На цю ж тему: «Не шукаймо винних серед своїх». Козицький про відключення світла. На Львівщині запровадили усі типи аварійних та погодинних відключень електроенергії. Зараз 70% споживачів без живлення. 30% – можуть споживати електроенергію. Це пов’язано з тим, що область отримує живлення в обхід підстанції, яку вразили ворожі ракети;

3. Львів отримав від Німеччини чотири генератори. Де їх встановлять. Зокрема,генератори передали для Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького, Музею етнографії та художнього промислу, Центрального державного архіву у Львові та Музею історії релігії.

Ще один найбільший генератор вагою понад 3,3 тони та потужністю 270 кВт отримав Львівський національний академічний театр опери і балету імені Соломії Крушельницької.

А також: Як безпечно підключити генератор у будинку. Пояснення. Якщо зробити це неправильно, то виникає загроза ураження електрострумом, пошкодження електроприладів, неправильної роботи електролічильників;

4. Хто впроваджуватиме е-квиток на Львівщині і до чого тут російське обладнання. У Львівській ОВА акцентують на тому, що область стане першою, де в Україні впровадять е-квиток.

На запитання Tvoemisto.tv про те, що власниками торговельної марки Vendotek є росіяни, генеральна директорка групи компаній РЕНОМЕ, директорка «Реноме-Смарт» Надія Гладкевич каже, що «достеменно їй про це нічого не відомо». Вона каже, що, можливо, вони мали офіс, представництво в Україні. Водночас вона додає, що вони закуплятимуть нову партію і нові комплектуючі для валідаторів;

5. Як у Львові лікують 280-річний дуб. Фото. На його відновлення знадобиться близько 3 роки.

Вихідні у Львові: Куди поїхати на вихідні зі Львова. До палацу, де знімали кіно.

Tvoemisto.tv пропонує відвідати Підгірці, щоб поглянути не тільки на відомий палац, а і на церкву, монастир та давньоруське городище.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!