Київ

Служителі УПЦ МП забрали із собою доріжки з собору у Білій Церкві

968 0
Окрім ікон, представники МП позабирали із храму килими.

У Спасо-Преображенському соборі Білої Церкви, який нещодавно перейшов до ПЦУ, настоятель храму дозволив прихильникам УПЦ МП забрати із собою доріжки з підлоги храму. Про це написав митрополит Білоцерківський ПЦУ Євстратій (Зоря).
 
«Нехай всі бачать дрібʼязковість МП!», – зазначив він.
 

Як пояснив митрополит, за канонічним правом, те, що призначене до храму - в храмі і залишається.

«Але ми бачимо, як прихильники МП, коли йдуть з храмів – часом навіть святий престол зривають, виносять ікони і все, що лиш можуть. Так і в Білій Церкві – навіть доріжки їм знадобилися… Ікони ж винесли раніше. Мабуть, і іконостас з престолом би забрали, якби їм дозволили. Але, на відміну від доріжок, ікони є святинею храму, і дозволяти їх виносити - було би дозволом на святотатство (обкрадання святині)», – заявив митрополит.

Нагадаємо, вчора, 10 липня з бійками та обливанням з вогнегасника у Білій Церкві прихильники УПЦ МП відмовлялися залишати будівлю собору, який міська влада передала Православній церкві України 10 днів тому. На світанку представники московського патріархату забарикадувалися в Спасо-Преображенському соборі, а вхідні двері заварили зсередини металевим щитом. Коли представники ПЦУ намагалися потрапити до собору – їх оббризкали з вогнегасника.
 
Поліція вже встановила особу та склала адмінпротокол на 35-річного священнослужителя за вчинення дрібного хуліганства [ст. 173 КУпАП].

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!