Сьогодні у Львові попрощаються з трьома загиблими на війні захисниками

3200 0
Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

У суботу, 18 червня у Львові прощатимуться з трьома Героями російсько-української війни – Олексієм Тарасьєвим, Ігорем Скакуном та Ростиславом Томківим. Чин похорону відбудеться у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, поховають військових на Личаківському кладовищі. Львів’ян закликають долучитись до церемонії прощання з бійцями та утриматися від проведення розважальних заходів і святкувань. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону розпочнеться о 11:00 год у Гарнізонному храмі, що на вул. Театральній, 11. О 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Читайте також: На Львівщині попрощалися з загиблим на війні бійцем 24-ої бригади в день його народження

Опісля похоронна процесія вирушить до Личаківського кладовища за маршрутом: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар (поле почесних поховань №86-А).

Зазначається, що на будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою. Похорон Героїв триватиме приблизно до 12:30 год.

40-річний Олексій Тарасьєв народився у місті Бережани Тернопільської області. Закінчив Інститут хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка». У мирний час працював у акціонерному товаристві «Концерн «Галнафтогаз», згодом займався приватними проєктами. Любив гори, захоплювався альпінізмом та грою «Що? Де? Коли?».

Із початком повномасштабної агресії одразу пішов добровольцем на війну. Бойовий медик, солдат. Проходив військову службу у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. У Олексія Тарасьєва залишилися батьки та сестра – волонтерка Наталія Ліпська.

Читайте також: На війні загинув Герой з Яворівщини Іван Корнага

43-річний захисник Ігор Скакун з села Новоставці на Львівщині з початком вторгнення росії добровільно став на захист Батьківщини. Солдат. Проходив військову службу у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. 

Здобував освіту у тодішньому Львівському автомобільно-дорожньому технікумі. У мирний час працював у приватному акціонерному товаристві «Львівський електроламповий завод «Іскра», згодом займався монтажем пластикових вікон. У Героя залишилися двоюрідна сестра та двоє дядьків.

Читайте також: У бою з ворогом загинув відомий львівський десантник Андрій Грицко

51-річний львів’янин Ростислав Томків колись навчався у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького. Мріяв про професійну кар’єру військового, планував вступати до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У мирний час працював митним брокером, згодом – у товаристві з обмеженою відповідальністю «Золотий ліс». 

Із першого дня повномасштабного вторгнення захищав Україну в складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. У військогвого залишилися мама, дружина, донька та брат.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!