Сьогодні відбудеться фінал Нацвідбору Євробачення 2022. Де дивитися

1761 0
Також букмекери визначили, у кого найбільші шанси представляти Україну на пісенному конкурсі цього року.
Фото: life.fakty.com.ua

Фото: life.fakty.com.ua

Сьогодні, 12 лютого відбудеться фінал національного відбору на міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2022. Пряма трансляція стартує о 18:30 в ефірі телеканалу UA: Перший. Подивитися нацвідбір онлайн також можна буде на YouTube та Facebook.

Читайте також: В Україні оголосили фіналістів нацвідбору на Євробачення 2022. Список

Ведучими фіналу нацвідбору будуть Маша Єфросиніна та Тимур Мірошниченко. До журі увійшли Тіна Кароль, Джамала та Ярослав Лодигін. Серед 8 претендентів оберуть переможця, який і представить Україну на конкурсі, що пройде у травні в італійському Турині. Вони виступатимуть у такому порядку:

  1. Cloudless
  2. Michael Soul
  3. Our Atlantic
  4. Barleben
  5. Kalush Orchestra
  6. Roxolana
  7. Wellboy
  8. Alina Pash

За кілька днів до фіналу букмери оновили свої ставки щодо того, хто переможе у нацвідборі. Найбільше шансів має цього року має Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків». 

Друге місце прогнозують гурту «Калуський оркестр» з піснею «Стефанія». А третю сходинку може зайняти виконавиця Роксолана з піснею Girlzzzz.

Окрім виступів фіналістів на глядачів очікують перфоманси відомих українських виконавців, а також зіркових учасників Євробачення.

Читайте також: Українська пісня «Шум» потрапила у трійку найпопулярніших на «Євробаченні»

Додамо, що «Євробачення-2022» пройде в італійському Турині завдяки перемозі Måneskin з піснею «Zitti e buoni» на конкурсі 2021 року, що проходив у Роттердамі. До цього Італія приймала «Євробачення» двічі – у 1965 та 1991 роках.

Перший та другий півфінали відбудуться 10 та 12 травня, а фінал – 14 травня. У конкурсі братиме участь 41 країна.

Нагадаємо, що минулого року у травні, у Роттердамі, що в Нідерландах, у фіналі 65-го «Євробачення», переможцем якого стала Італія, Україна посіла 5 сходинку конкурсу. Український гурт Go_A отримав 364 бали (97 балів від національного журі й 267 балів від глядачів), поступившись лише чотирьом колегам з Італії, Франції, Швейцарії та Ісландії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!