Суд на Львівщині виправдав прикордонника, якого обвинувачували у хабарництві

928 0
Інциденти з нібито вимаганням грошей за перевезення товару трапились ще у 2017 році.
Фото умовне

Фото умовне

Сокальський районний суд виправдав головного державного інспектора митного поста «Угринів» Всеволода Гуцала, якого звинуватили у отриманні неправомірної вигоди. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.  

Як вказано у вироці суду, у лютому 2017 року здійснюючи митне оформлення товару особи, чиє ім’я зашифроване, Гуцало висунув їй вимогу у переданні йому 1200 гривень, щоразу, коли особа перетинатиме кордон. Так обвинувачений двічі отримав кошти за безперешкодний перетин кордону у сумі 2400 гривень. Після останньої передачі його затримали та вилучили частину незаконно отриманих коштів. 

За свідченням самої особи, яку нібито примушували дати хабар, в обох випадках митник сказав, що товар, який перевозять не відповідає правилам. Спершу це були тканини, яких було забагато, а потім автомобільні коробки передач, які переважили дозволену для ввезення вагу.  Але особа не пам’ятає чи змушував Гуцало заплатити хабар раніше і до правоохоронців він звертався у зв’язку з вимаганням хабаря від іншого працівника митниці. 

Зазначимо, що цей свідок злочину вже притягувався до кримінальної відповідальності. Раніше його засудили до 1 року і 6 місяців позбавлення волі. 

Читайте також: Львівські митники виявили в мікроавтобусі акумуляторні батареї півмільйона гривень

Із записів розмов на суді стало зрозуміло, що саме перевізник тканин сам неодноразово пропонував надати неправомірну вигоду, на що обвинувачений не погоджувався. Ще до першої передачі коштів митник відмовився брати хабар, але особа продовжувала наполягати.

Також у вироці вказано, що саме правоохоронці, за посередництвом перевізника, спонукали обвинуваченого митника до отримання неправомірної вигоди, адже стороною обвинувачення не надано жодних прямих доказів вимагання ним хабара.

Загалос суд визнав саме особу-перевізника підбурювачем та провокатором до отримання неправомірної вигоди.  

Нагадаємо, що нещодавно ДБР затримало головного інспектора управління протидії митним правопорушенням та контрабанді Львівської митниці Сергія Бутова на хабарі 16 тисяч доларів.
Володимир Федорович

_______________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!