В приватної компанії у Львові відсудили приміщення майже на 1000 кв. метрів

4509 0
Окрім цього, з підприємства стягнули понад 550 тисяч гривень.
Фото умовне

Фото умовне

Господарський суд Львівської області задовольнив позовні вимоги регіонального відділення Фонду держмайна України, у яких останні просили стягнути заборгованість, розірвати договір оренди та повернути майно від ТзОВ «Гал-п». Про це Tvoemisto.tv стало відомо з рішення суду. 

Договір оренди між ТзОВ «Гал-п» та державним концерном «Техвоєнсервіс» уклали у 2019 році. Прокурор, який представляв Фонд держмайна у суді, свої вимоги аргументував тим, що у товариства виникла надмірна заборгованість за орендою платою, а саме 359 тис. гривень – йдеться про період з листопада 2019 року по березень 2023 року. Окрім цього, прокурор просив стягнути додаткові 115 тисяч грн – втрати від інфляції, та 82 тис. грн. – пені, згідно з долученим розрахунком, а також розірвати договір оренди державного приміщення за адресою вул. Личаківська, 152, що перебувають на балансі концерну «Техвоєнсервіс». 

Зазначимо, що відповідач не з’явився на судовому засіданні, хоча вчасно був про нього попереджений, а також не надав жодних пояснень та письмових документів. 

Читайте також: Колишню голову сільради підозрюють у махінаціях з землею 

Відтак суд виніс рішення на користь позивача. Зокрема, стягнув з товариства 557 тис. гривень, розірвав договір оренди нерухомого майна та зобов’язав повернути за актом приймання-передавання нежитлові вбудовані приміщення цеху ремонту кабін і кузовів загальною площею 965,9 кв.м

Довідка
Тзов «Гал-п» заснували у 2018 році у Івано-Франковому Любомир Галько та Галина П’янікова, остання все ще залишається керівницею компанії. Що ж до видів діяльності, то вони займаються наданням в оренду й експлуатацією власного чи орендованого нерухомого майна, технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, а також роздрібною торгівлею в неспеціалізованих магазинах. 

Нагадаємо, що депутати Львівської міськради затвердили продаж земельної ділянки за адресою вул. Авіаційна, 5 для компанії, що належить «Онур».

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!