Київ

Суд заочно заарештував депутата Київради Трубіцина і стягнув його заставу у бюджет

680 0
Ексдепутат вже чотири рази поспіль не з'явився на судові засідання у ВАКС
Фейсбук В. Трубіцина

Фейсбук В. Трубіцина

Вищий антикорупційний суд заочно арештував підозрюваного в корупції депутата Київради Владислава Трубіцина, який у травні виїхав за кордон і не повернувся. Суд також стягнув до бюджету 9,88 млн гривень застави, сплаченої за Трубіцина банкіром Яковом Кузнєцовим.  Про це повідомив Центр протидії корупції. 

«Безоплатний адвокат, якого призначили Трубіцину, виступала проти задоволення клопотання. Зокрема, вона говорила про те, що ризик переховування Трубіцина поки не доведений, тому що ніхто не розуміє, поважні чи не поважні причини були у Трубіцина залишатися за кордоном», - йдеться у повідомленні.

Трубіцин вже чотири рази поспіль не з'явився на судові засідання у ВАКС, хоча попереджався про них належним чином.

Нагадаємо, 5 червня колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук депутата Київської міськради, обвинуваченого в одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди.

Також 5 червня партія «Слуга народу» відкликала мандат депутата Київради Владислава Трубіцина за народною ініціативою. 

2 червня Сили спеціальних операцій ЗСУ підтвердили, що ініціювали виїзд за кордон депутата Київради Владислава Трубіцина, якого наразі обвинувачують у корупції. У ССО розповіли, що в січні 2023 року просили керівника ГУР Міноборони Кирила Буданова допомогти Трубіцину і ще чотирьом людям виїхати як волонтерам для забезпечення ССО «спеціальним обладнанням».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!