Київ

Ткаченко проігнорував парафіян костелу Святого Миколая, які питали, коли його передадуть громаді

780 0
Міністр навіть не зупинився, щоб поспілкуватися і не дав жодної відповіді на поставлені питання.

Парафіянам храму св. Миколая під час брифінгу щодо заміни герба на щиті монумента Батківщини-матері не дозволили поставити питання міністру культури Олександру про терміни передачі костелу громаді. Про це заявили віряни храму.

«Проте мирній акції вірян почали чинити опір. Побачивши у руках парафіян плакати, один із організаторів заходу та охорона попросили не розгортати їх і не звертатися до міністра публічно. Натомість їм запропонували почекати на відстані і приватно поспілкуватися з міністром після завершення брифінгу», - повідомили римокатолики.

Після завершення офіційної частини одна з парафіянок храму святого Миколая розгорнула плакат із закликом дотриматися слова і повернути храм та підійшла з ним ближче до міністра. Їй намагалися перешкоджати, прикриваючи плакат парасолькою.

Врешті-решт, представникам парафії вдалося наблизитися до міністра Ткаченка і запитати його: чи є якісь новини стосовно процесу передачі храму вірним? Коли саме його повернуть?

Втім, міністр навіть не зупинився, щоб поспілкуватися і не дав жодної відповіді на поставлені питання.

Нагадаємо, що чиновники досі не виконали умов підписаного з парафією Меморандуму, яким зобов’язалися повернути храм парафії до 1 червня 2022 року. Невдовзі після того, як ця дата минула, у відповідь на журналістський запит Міністерство назвало нову дату — цього разу було повідомлено, що храм мають повернути католицькій громаді до кінця 2023 року. Під час останньої зустрічі з громадськістю, що відбулася у червні, міністр Ткаченко у відповідь на пряме запитання не назвав жодної конкретної дати повернення храму, хоча й назвав себе особисто «прихильником» такого кроку.

Нагадаємо, 26 червня міністр Олександр Ткаченко розповів, що міністерство знайшло інвестора в Брюсселі - мерія міста погодилась профінансувати протиаварійні роботи.

За словами міністра, процес передачі костелу римокатоликам затягується через те, що ухвалений закон стосовно передачі об’єктів, що мають статус пам’яток національного значення, поки не підписав президент. За словами міністра, після того, як закон набуде чинності, відомство займеться передачею костелу римокатоликам. Також затягнулась процедура перенесення Будинку музики, який ділив приміщення костелу з римо-католицькою парафією, в будівлю Жовтневого палацу, оскільки на все майно Федерації профспілок, на чиєму балансі палац, накладено арешт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!