Київ

Транспортна комісія Київради не підтримала ряд петицій активістів

592 0
Зокрема петиція про скасування заборони руху громадського транспорту під час повітряної тривоги стала вже четвертою відхиленою.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

24 травня транспортна комісія розглянула низку петицій містян та відхилила чотири з п'яти, повідомили в ініціативі «Пасажири Києва». 
 
Не було підтримано наступні:
1) про скасування заборони руху наземного громадського транспорту (автобуси, трамваї, тролейбуси) під час повітряної тривоги (петиція №118500); 
2) включити до переліку об’єктів культурної спадщини будівлю автобусного парку №7 (петиція №11774);
3) заборонити будівництво нових розв'язок у Києві до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу (петиція №11849);
 
Натомість комісія вирішила підтримати електронну петицію № 11838 «Київ має бути інклюзивним містом».
 
Як ми раніше повідомляли, КМДА та Кличко підтримали ідею внесення автобусного парку №7 до Переліку об’єктів культурної спадщини. Втім, траспортна комісія під час розгляду прислухалася до аргументів балансоутримувача КП «Київпастранс», які зазначали, що у випадку надання охоронного статусу вартість ремонту зросте та те, що там нібито не можна буде проводити капітальний ремонт.
 
Нагадаємо, останніми роками «Київпастранс» використовував депо для збереження понад 900 одиниць непридатного до експлуатації громадського транспорту. Поступово будівля занепадала.
 

До слова, раніше міський голова Віталій Кличко схвалив петицію, яка вимагає позбавити УПЦ (МП) права на користування земельними ділянками в Києві.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!