Київ

У Білій Церкві міська рада позбавила УПЦ МП права користування двома земельними ділянками

1093 0
Депутати Білоцерківської міськради позбавили землі 10 парафій УПЦ і зобов'язали громаду кафедрального собору звільнити його у 10-денний термін.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Депутати Білоцерківської міськради на сесії 27 квітня 2023 р. вирішили розірвати договори оренди земельних ділянок із громадами Української Православної Церкви, а також проголосували за передачу міській владі кафедрального Спасо-Преображенського собору та Микільської церкви УПЦ МП. Про це повідомили у пресслужбі міськради.

Повідомляється, що ініціатором проєкту виступив Дмитро Киришун. Своїм рішенням міськрада позбавила землі 10 парафій УПЦ МП і зобов'язала громаду кафедрального собору звільнити його у 10-денний термін.

У Білоцерківській єпархії УПЦ МП розповіли, що мали домовленість з оргвідділом міськради, на сесії мали бути присутніми священники всіх 10 храмів УПЦ, а благочинному обіцяли надати слово. Однак до залу впустили лише останнього, окрім цього депутати проголосували проти того, щоб він виступив.

Голова адміністративної служби єпархії прокоментував рішення та зазначив, що вони оскаржуватимуть рішення міськради у суді. Окрім цього він додав, що Спасо-Преображенський собор є пам'яткою архітектури національного значення, і відповідно до закону, його долю може вирішувати лише Кабінет міністрів.

Нагадаємо, сьогодні Броварська міська рада прийняла аналогічне рішення щодо припинення договорів постійного користування земельними ділянками для церков УПЦ МП. Там позбавили організацію позбавили прав користування 4 земельними ділянками на яких розташовано 5 храмів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!