У четвер Львів попрощається з двома захисниками. Ким вони були

1063 0
Чин похорону розпочнеться об 11:00.

У четвер, 2 листопада, у Львові поховають військовослужбовців Володимира Левицького та Ярослава Мельника. Захисники загинули на фронті. Про це інформують у Львівській міській раді.

«Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі», – йдеться у повідомленні. 

Володимир Левицький 

Народився 20 травня 1998 року у селі Сивашівка Новотроїцького району Херсонської області.

Навчався у середній загальноосвітній школі села Сивашівка. Здобував освіту на юридичному факультеті Національного університету водного господарства та природокористування у місті Рівне.

У 2017 році вступив на строкову військову службу до лав 45-го полку імені Олександра Красіцького Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Під час проходження служби здобув звання «старший сержант», також від 2018 року виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

Був винятково доброю людиною, усміхненим, чуйним, турботливим, справедливим та сміливим, ніколи не відмовляв у допомозі іншим. 

Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на східному та південному напрямках фронту.

У Володимира Левицького залишилася дружина, донька, батьки та сестра. 

Ярослав Мельник 

Народився 3 червня 1990 року у селі Княжолука Івано-Франківської області.

Навчався у Долинському ліцей «Інтелект» Долинської міської ради. Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка», під час навчання також закінчив військову кафедру при університеті.

Кадровий військовослужбовець, обіймав посаду командира одного з підрозділів Сил спеціальних операцій. Був активним громадським діячем, інтелектуалом, блогером та спортсменом, одним із засновників ДУК «Правий сектор» на Львівщині. Очолював ГО «Львівське ветеранське братерство».

Учасник Революції Гідності, згодом добровольцем пішов на війну проти окупантів. Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах полку «Азов». За особисту мужність був нагороджений відзнакою Президента України «За оборону України».

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації боронив державу у складі 140-го окремого центру Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

У Ярослава Мельника залишилися мама, батько, сестра і кохана дівчина.

Нагадаємо, 1 листопада у Львівському науковому ліцеї №1 ім. Б.-І. Антонича відкрили мурал в пам`ять про Героя України лейтенанта Тараса Чайку.

Тетяна Дзяма

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!