Київ

У Чорнобильській зоні на російській міні підірвався червонокнижний кінь

578 0
Кінь Пржевальського – це останній вид диких коней на Землі. Він вважається зниклим у природі

У Чорнобильській зоні на російській міні підірвався дикий кінь породи Пржевальського, занесений до Червоної книги України. Про це повідомила Держприкордонслужба.

Прикордонники почули вибух міни під час виконання завдань в межах зони відчуження. Перевіряючи ділянку за допомогою безпілотника, вони помітили на природоохоронній території загиблого коня.

«Прикордонники акустично задокументували факт мінного вибуху в межах зони відчуження ЧАЕС. Як з’ясувалось, на міні підірвався дикий кінь породи Пржевальського, про що поінформовано відповідні організації», – повідомили у ДПСУ.

Кінь Пржевальського – це останній вид диких коней на Землі. Він вважається зниклим у природі (у Європі з ХІХ століття, в Азії – з ХХ століття).

Також це єдиний представник ряду конеподібних у дикій фауні України, табуни яких були акліматизовані у Чорнобильській зоні відчуження.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!