У Чорнобильській зоні зафіксували перевищення радіації

1307 0
Унаслідок окупації та бойових дій встановити причини зміни показників радіаційного фону у зоні відчуження наразі неможливо
фото: uapress.info

фото: uapress.info

На значній частині пунктів спостережень в зоні відчуження виявили перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання. Про це повідомила пресслужба Верховної Ради.

«Дані з Автоматизованої системи радіаційного контролю зони відчуження, які доступні в режимі онлайн, свідчать про перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випомінювання (червоні точки) на значній частині пунктів спостережень», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти захопили Чорнобильську АЕС

Унаслідок окупації та бойових дій встановити причини зміни показників радіаційного фону у зоні відчуження наразі неможливо.

Нагадаємо, що вчора, 24 лютого, російські війська захопили Чорнобильську атомну електростанцію. В Офісі президента вважають це однією з найсерйозніших загроз Європі сьогодні, оскільки окупанти можуть готувати провокації на ЧАЕС. Або ж використають пошкодження, завдані об’єктам під час атаки, та звинуватять в цьому Україну, або пошкодять найнебезпечніші об’єкти.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!