У громаді на Львівщині демонтували плити на кладовищі НКВДистів

1160 0
Ділянку підготували для проведення ексгумаційних робіт
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У місті Мостиська, що на Львівщині демонтували  бетонні плити на кладовищі НКВДистів та комуністичних партійних функціонерів по вулиці Міцкевича. Про це повідомили у пресслужбі ЛОВА.

«Ділянку підготували для проведення ексгумаційних робіт та перезахоронення на кладовище по вулиці Галицькій. Мостиська громада упродовж найближчих днів планує завершити декомунізацію пам’ятників радянської доби», –  йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині знесли ще чотири радянські пам'ятники

Нагадаємо, що 6 травня у Жовківській та Глинянській громадах, що на Львівщині, демонтували ще три радянські пам'ятники. Два монументи декомунізували у селі Туринка, ще один – у Куровичах.

Для довідки:

Кладовище у центральній частині Мостиська, у сквері по вул. Міцкевича, виникло у кінці 40-х років XX століття. На ньому ховали представників радянських органів влади та, енкаведистів, які загинули у боях з відділами УПА.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!