Київ

Музей історії України у Другій світовій війні в Києві декомунізує горельєф «Курська битва»

466 0
Горельєф "Курська битва" буде демонтовано, він стане частиною музейної фондової колекції

Національний музей історії України у Другій світовій війні має намір демонтувати горельєф «Курська битва» на території меморіального комплексу. Про це повідомила  пресслужба музею.

«Минулорічна активна дискусія щодо майбутнього монумента "Батьківщина-мати" активізувала й допомогла успішно завершити проєкт "Тризуб Батьківщини", результатом якого стала заміна на щиті скульптури радянської символіки на знак Княжої Держави Володимира Великого — Тризуб. Та це був лише перший етап реновації всього меморіального комплексу», - ідеться в повідомленні.

Зазначено, що на сьогодні пріоритетним завданням для музейників є створення стаціонарної експозиції, яка розповідатиме про століття збройної боротьби українців за свободу й незалежність.

«Наявний виставковий простір має позбутися радянського наративу, який десятки років пропагував міф "великої вітчизняної війни". Уже розпочався процес перебудови архітектури виставкових площ. Наочний символ більшовицької пропаганди в монументальному мистецтві горельєф "Курська битва" буде демонтовано, він стане частиною музейної фондової колекції», - ідеться в повідомленні.

У музеї повідомили, що наступним значним кроком стане впорядкування простору всього комплексу, зокрема в планах максимальна зміна архітектурного ландшафту: демонтаж усіх пам'яток та елементів радянської пропаганди.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!