У грудні у Львові планують оголосити тендер на 100 нових автобусів та 10 трамваїв

2299 0
Майже рік Мінфін цей кредит не погоджував.
Фото АТП - 1

Фото АТП - 1

У грудні у Львові планують оголосити тендер на 100 нових автобусів та 10 трамваїв. Про це під час брифінгу повідомив заступник директор адепартаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Маніфест комфортного пересування Або 12 рішень, щоб позбутись заторів у Львові

«Минулого тижня приїжджали партнери з Європейського інвестиційного банку, який має профінансувати закупівлю 100 нових низькопідлогових автобусів і 10 трамваїв. Вони повідомили нам, що вже погодили все на рівні Міністерства фінансів. Тому ми зараз готуємось до проведення тендеру і вже в грудні сподіваємось запустити тендерні процедури», – каже він.

Новий транспорт купуватимуть у межах проєкту «Міський громадський транспорт України», який передбачає кредит на 100 великих автобусів, 10 нових трамваїв, реконструкцію вулиць Вітовського та Шевченка, а також відновлення ремонтних майстерень на Городоцькій. 

Термін кредиту під держгарантію становить 22 роки під 2,5%. На купівлю нових трамваїв та автобусів виділять по 12 млн євро.

Додамо, у листопаді 2017 року Львівська міська рада підтримала ухвалу про участь у проекті «Міський громадський транспорт України». Тоді мова йшла про 120 автобусів різної місткості та 10 трамваїв. Згодом чиновники передумали купувати малі автобуси, а натомість купити 100 великих. У вересні ЄІБ погодив кредит АТП-1 на закупівлю нових автобусів. Оголосити тендер планували до кінця серпня, втім кредит дового не погоджувало Міністерство фінансів.

Читайте також: Коли у Львові подорожчає проїзд у громадському транспорті

Нагадаємо, торік ЛКП «Львівелектротранс» придбав у Берліні 30 вживаних трамваїв Tatra KT-4, а для та ЛК «АТП-1» у лізинг закупили автобуси МАЗ та Електрон. Цього року для Львова закупили 50 низькопідлогових тролейбусів за кошти ЄБРР. Ще 50 млн євро Львів візьме у кредит в Міжнародної фінансової корпорації на 100 тролейбусів із автономним ходом та реконструкцію вулиці Шевченка.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!