Київ

У Києві транспорт зможе потрапити на Труханів острів виключно через автоматичний пункт пропуску

1110 0
Міські депутати на крок наблизились до забезпечення повноцінної рекреаційної зони на Трухановому острові.
Труханів острів. Фото: КМДА

Труханів острів. Фото: КМДА

У Києві затвердили Порядок в’їзду, виїзду та переміщення механічних транспортних засобів на територію Труханового острова згідно з яким транспорт зможе потрапити виключно через автоматичний пункт пропуску. Таке рішення на засіданні Київради 18 травня підтримали 73 депутати.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, територія Труханового острова є пішохідною зоною, на якій діє обмеження швидкості для транспортних засобів, встановлено відповідні дорожні знаки згідно з затвердженою схемою організації дорожнього руху.

«Труханів острів є ландшафтним заказником місцевого значення. Важливо мінімізувати велике транспортне навантаження на пішохідну зону вулиці Труханівської. Це сприятиме підвищенню рівня безпеки тих, хто обрав для себе цю локацію як зону відпочинку. Острів має стати комфортною зоною для дозвілля дітей та дорослих. Мешканці та гості міста вільно мають прогулюватись територію, без страху, що тут небезпечно роз'їжджають авто», – повідомив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що в'їзд механічних транспортних засобів на територію Труханового острова та виїзд з неї буде здійснюватись виключно через автоматичний пункт пропуску.

зазначимо, в жовтні 2020-го було відкрито першу чергу реконструкції вхідної групи на Трухановому острові, в межах якої облагородили 5,5 гектара території острова. Далі мали бути ще дві черги, в межах яких мали облаштувати алею, амфітеатр і фонтан. Згідно з тодішнім проєктом, реконструкція повинна завершитися через 4,8 років і буде проходити в три етапи. Всього оновлять 19,35 гектара, загальна вартість робіт — 495,2 мільйона гривень. Через велику війну будівництво не проводилось. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!