Київ

У Києві в Нацмузеї історії України відкрилася маріупольська фотовиставка про війну

713 0
Відкриття виставки приурочили до Дня пам'яток історії та культури.

У Національному музеї історії України 18 квітня відкрилася маріупольська фотовиставка «Вписані в історію. Зруйновані війною». Про це інформує Міністерство культури та інформполітики.
 
Головна мета фотовиставки показати зруйновану російськими окупантами культурну спадщину українського Маріуполя, відомого своєю мультикультурністю.
 

У відомстві зазначають, що на території сучасного Маріуполя розташовані унікальні пам’ятки археології: стародавні кургани, могильник епохи енеоліту тощо. Всі ці пам’ятки та історичні місця є важливою складовою історії та культури міста. 

Станом на 24 лютого 2022 року в Маріуполі налічувалося: 206 історичних будівель, 6 з яких зі статусом пам’ятника архітектури; 106 пам’ятників історії та монументального мистецтва; 24 мозаїчних полотна; 33 об’єкти археології.

Внаслідок повномасштабного вторгнення рф значна кількість історичних об’єктів на території Маріуполя зруйнована або пошкоджена. Серед них – пам’ятники архітектури та монументального мистецтва. Внаслідок авіаударів і постійних обстрілів майже вщент знищені будівлі центру міста, які формували історичний ареал Маріуполя.  

Повний масштаб втрат можливо буде оцінити виключно після деокупації міста.

 

ТЕГИ: вистава

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!