Київ

У Києві щотижня показуватимуть драму-феєрію «Лісова пісня» у будинку Лесі Українки

894 0
Гучних мистецьких подій у місті стане більше.
Фото: Музей видатних діячів української культури

Фото: Музей видатних діячів української культури

У Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського та Михайла Старицького презентували фантазію на теми драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки.

Щосуботи експозиція виставки на півтори години перетворюватиметься в імпровізовану сцену, на якій актори показуватимуть театральне дійство, пов’язане з біографією Лесі Українки та з сюжетами її «Лісової пісні».

Творча група проєкту вирішила дослідити, що ж це таке – божественне безумство і прослідкувати, які реальні події, ситуації та люди з життя Лесі знайшли своє художнє втілення у творі. Текст п’єси химерно переплітається з листами та спогадами, створює нові сенси та ставить нові акценти в інтерпретації Пісні, що лунає уже понад 110 років.



Реквізитом для вистави послужать дійсно унікальні речі: старовинні коралі-баламути, весільний восковий вінок, створений за зразком fleur d'orangе, копія ґерданів зі світлин самої Лесі Українки та багато антикварних речей з історією.



Особливої атмосфери виставі надасть партія живої скрипки на мелодії, що підібрала сама Леся Українка для «Лісової пісні» у виконанні Соломії Войтович.

Вистава проходитиме щосуботи у будинку Лесі Українки.

Вартість квитка: 200 грн.
Кількість місць обмежена, тож обов’язкова реєстрація за посиланням.

Фото: Музей видатних діячів української культури


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!