Київ

У Києві від початку року облаштували ще 127 укриттів

927 0
Загальний фонд захисних споруд у місті – понад 4,1 тис.
Фото: ілюстративне/УНІАН

Фото: ілюстративне/УНІАН

Протягом січня-травня у різних районах Києва облаштували 127 захисних споруд цивільного захисту. Наразі у місті до 4141 укриття. Про це повідомили у Департаменту муніципальної безпеки КМДА, передають у пресслужбі.

За даними директора Департаменту Романа Ткачука, станом на 1 січня 2023 року фонд захисних споруд цивільного захисту Києва було збільшено на 398 укриттів (налічував 4014 укриттів). На сьогодні загальна кількість становить 4141: 3113 – це найпростіші укриття, 1028 – споруди подвійного призначення.

«Робота в цьому напрямі ведеться постійно. Як і перевірки проблемних укриттів, на які останнім часом скаржилися мешканці Києва після повітряних ворожих атак, зокрема, через недопуск до укриттів під час повітряних тривог. Районні в місті Києві державні адміністрації спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій, правоохоронними органами, «Муніципальною охороною» провели перевірки укриттів, на які скаржилися мешканці Києва, наразі в більшості з них проблеми усунули, роботи з поліпшення їх стану тривають, балансоутримувачі забезпечують доступ населення до укриттів», – наголосив Роман Ткачук.

Також він звернув увагу, що незалежно від форми власності (комунальної, приватної чи державної), доступ до споруд цивільного захисту під час повітряних тривог має бути наданий. У разі, якщо укриття зачинене під час повітряної тривоги, людям рекомендовано телефонувати на номери 15-51 та 101, після чого рятувальники «Київської служби порятунку» під наглядом поліції забезпечать до нього доступ.

Нагадаємо, на засіданні Ради оборони Києва вирішили, що у найстисліший термін усі укриття міста Києва мають бути проінспектовані, зафіксовані усі об’єкти до яких у цивільного населення немає доступу, а балансоутримувачі негайно мають забезпечити безперешкодний доступ до захисних споруд цивільного захисту. Таке рішення прийняли через численні скарги щодо закритих укриттів під час ракетної атаки 16 травня, оскільки випадки були зафіксовані практично в усіх районах столиці.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!