У лікарні Кракова помер українець, який підпалив себе біля консульства

919 0
Чоловік помер вдень 17 квітня.
Ілюстративне фото. Wikimedia / Darpaw

Ілюстративне фото. Wikimedia / Darpaw

У Кракові в лікарні помер 62-річний українець, який 13 квітня підпалив себе біля генконсульства України. Про це повідомляє Польське агентство преси.

Як розповіла прессекретарка Малопольського центру опіків і пластики Едіта Пшибильська, чоловік помер вдень 17 квітня. Його стан із самого початку оцінювався лікарями як критичний. Чоловікові цьогоріч мало виповнитися 63 роки.

Нагадаємо, зранку 13 квітня біля будівлі генерального консульства України в Кракові українець, який проживав у Польщі, здійснив спробу самоспалення. Жінки, які стали свідками самопідпалу українця у Кракові, заявили, що він вигукував гасла про боротьбу з корупцією, розчарування у власній країні та скаржився, що ні від кого не отримав допомоги за 10 років життя в Польщі.

Пресофіцер Головного управління міської поліції Кракова Пьотр Шпех також зазначав, що чоловік вигукував заклики повернутися на Батьківщину та захищати країну від росіян. Зокрема, він звернувся до українських чоловіків, які зібралися перед консульством. Проте свідки це спростовують.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!